Vlaamse minister in gesprek met lector Vastgoed over creatieve broedplaatsen

  • Nieuws
IMG20231023171815_bijgekleurd.jpg

Op maandag 23 oktober bracht de Vlaamse minister Dalle (Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding) een werkbezoek aan Nederland. Tijdens het middagprogramma ging de minister in gesprek met lector Vastgoed Bart de Zwart.

Het doel van het bezoek was om inspiratie op te doen rond het onderwerp creatieve broedplaatsen. De minister kreeg van het Bureau Broedplaatsen van de gemeente Amsterdam een rondleiding langs verschillende creatieve hotspots in de hoofdstad. Tijdens het middagprogramma ging de minister in gesprek met de lector.

Het lectoraat Vastgoed doet vanuit Kenniscentrum NoorderRuimte onderzoek naar innovatieve en creatieve werklocaties, zowel regionaal als landelijk. Daarbij wordt onder meer aandacht besteed aan de manier waarop broedplaatsontwikkelingen door gemeenten kunnen worden gefaciliteerd. Bart de Zwart: “We zien dat de sociale functie van broedplaatsen steeds belangrijker wordt. Deze locaties zijn echte puntbronnen van maatschappelijke innovatie die bijdragen aan de veerkracht van de stad.”

Vanuit de Vlaamse overheid wordt op dit moment gewerkt aan de ontwikkeling van twaalf broedplekken in Brussel ter versterking van het gemeenschapsnetwerk. Vanuit deze optiek was de delegatie van de minister in het bijzonder geïnteresseerd in de publieke waarde van broedplaatsen en de wijze waarop de maatschappelijke impact van deze locaties kan worden geëvalueerd.

IMG-20231025-WA0002.jpg