Feestelijke opening beweegroutes Vinkhuizen

  • Nieuws
IMG20240615100426.jpg

Op zaterdagochtend 15 juni werden twee beweegroutes in Vinkhuizen geopend, een kunstwandelroute en een sportwandelroute.

De kunstroute van 5,9 km leidt je langs allemaal bezienswaardigheden en kunstwerken van de wijk. Grafitti, totempalen, brons en staal, er komt van alles voorbij. De sportroute leidt je langs alle plekken in de wijk waar gespeeld en gesport kan worden. En met een afstand van 6,4 km is dit een goede oefening voor de 4 mijl van Groningen.

De beweegroutes zijn tot stand gekomen door onderzoek uitgevoerd binnen het Living Lab Beweegvriendelijk Vinkhuizen van het Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap. Onderzoekers Berry van Holland en Nikki Jepkema hebben gekeken naar manieren om de wijk Vinkhuizen beweegvriendelijker te maken. Vervolgens werden er meerdere wijksessies georganiseerd om te achterhalen wat we konden doen om beweging meer te stimuleren. Hierbij is geluisterd naar de wensen van de wijk: een beweegroute in de wijk.

Een geslaagde samenwerking tussen de buurtbewoners, de Hanze, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen en BIOR Noord.

Ben jij nu benieuwd naar de beweegroute?

Lees hier verder

Wil je meer weten over het onderzoek binnen Living Lab Vinkhuizen?

Bezoek de projectpagina

Onze mensen