Master Digitale Technologie nu ook toegankelijk voor professionals

  • Nieuws
Docent HanzePro voor klas 2023

Vanaf september 2023 biedt de Hanzehogeschool een flexibele variant van de Master Digitale Technologie aan. Hiermee wordt deze master toegankelijk voor professionals. Naast studeren in deeltijd is het ook mogelijk om losse modules van de master te volgen.

De praktijkgerichte Master Digitale Technologie leidt op tot een digitale technologieprofessional die het ontwerp- en ontwikkelproces van digitale technologie aanstuurt en organiseert. Je leert om vanuit verschillende perspectieven naar het ontwerp- en ontwikkelproces te kijken: het technisch perspectief, het gebruikersperspectief, het perspectief van organisaties en de eigen rol als ondernemend leider.

Verbreden of doorgroeien als professional

Lector User-Centered Design Nick Degens, aanstichter van de Master Digitale Technologie, is blij met de flexibele variant: ‘Vanuit mijn connecties in het werkveld en het onderzoek dat ik doe, merk ik dat professionals, met zowel een creatieve technologie achtergrond als een IT achtergrond, veelal behoefte hebben aan verbreding. Of ze willen graag een stap maken in hun loopbaan. Om door te groeien in de technologische sector heb je niet alleen kennis nodig van techniek, maar ook kennis over gebruikers en organisaties. Met de flexibele Master Digitale Technologie willen wij professionals helpen om zich, op hun eigen tempo, verder te ontwikkelen op deze onderwerpen’.

Waardevolle tools bouwen 

‘De focus op de drie aspecten technologie, mens en de business binnen deze master is niet alleen uniek, maar ook belangrijk’ vertelt programmamanager Marjolein Annen. ‘Om van toegevoegde waarde te zijn moet een tool niet alleen technisch goed ontwikkeld zijn. Je moet ook nadenken over een verdienmodel én over hoe gebruikers met de tool om kunnen gaan. Alleen dan kun je met jouw product echt tot economische of maatschappelijke impact komen.’

Praktijkgerichte master

Tijdens je studie werk je actief samen met het werkveld. Door kennisverdieping en onderzoek lever je direct een bijdrage aan jouw beroepspraktijk en aan de innovatie van je vakgebied. Deelnemers mogen zelf keuzes maken in hoe zij de gevraagde competenties aantonen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw niveau aantonen met je huidige werkzaamheden of je competenties ontwikkelen in vraagstukken bij je eigen werkgever. Zo integreer je je werkzaamheden en je opleiding. Dat levert naast extra verdieping ook tijdwinst op: win-win! Na afronding van de Master Digitale Technologie behaal je de graad Master of Science (MSc), net als bij een universitaire master.   

Modules volgen

In de master staan drie leergangen centraal:

  • Digitale technologieën
  • Ontwerp van digitale technologie voor gedragsverandering
  • Leiderschap in digitale transformaties

Iedere leergang bestaat uit twee modules, die ook los van elkaar te volgen zijn. Nick Degens: ‘De modules zijn ideaal als je niet de tijd hebt om de gehele master te volgen of als je je alleen specifieke vaardigheden eigen wilt maken die op dit moment van belang zijn voor jouw functie. Besluit je op een later moment nog de andere modules te volgen, om zo alsnog de gehele master af te ronden, dan kan dat. Maar het hoeft niet. De keuze is aan jou!’

Aanmelden of meer informatie

Je bent direct toelaatbaar voor de Master Digitale Technologie als je een technische Bachelor of Science hebt behaald. Als je een ander type bachelor hebt gehaald vindt er een intakegesprek plaats.

Aanmelden of meer informatie over de flexibele Master Digitale Technologie? Kijk op hanzepro.nl/mdt of meld je aan voor de Informatieavond voor professionals op 20 april op hanze.nl/informatieavond. Je kunt ook contact opnemen met Marjolein Annen, programmamanager Master Digitale Technologie, via [email protected] of (050) 595 2308.

Interessegebieden

  • Exact en Informatica
  • Onderwijs en Opvoeding