De ENTRANCE Award 2024 is een aanmoedigingsprijs voor pioniers die met hun lef en innovatie de energietransitie versnellen. Personen of organisaties uit heel Nederland kunnen de ENTRANCE Award winnen. Deze prestigieuze prijs, ter waarde van €100.000,-, wordt toegekend aan een organisatie, bedrijf of individu dat een buitengewone bijdrage levert aan de energietransitie door middel van innovatie. De winnaar van de ENTRANCE Award 2024 wordt bekendgemaakt op het New Energy Forum, dat plaatsvindt op 20 juni 2024.

Prijzenpakket

De prijs is een initiatief van een breed scala aan partners die zich inzetten voor versnelde innovatie op het gebied van energie. Het prijzenpakket bestaat uit:

#1: €25.000,- cashprijs + een aanvullend steunpakket ter waarde van €75.000,-
#2: €10.000,- cashprijs
#3: €5.000,- cashprijs

Het steunpakket bestaat uit kennis, advies, of netwerkcontacten en wordt afgestemd op de wensen van de prijswinnaar.

Selectiecriteria
De ENTRANCE Award kan gewonnen worden door individuen, maatschappelijke organisaties of bedrijven in Nederland die voldoen aan de volgende criteria:

  1. Een vinding of prestatie hebben (geleverd) die in hoge mate bijdraagt aan de energietransitie en/of een vinding hebben opgeschaald en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie
  2. Baat hebben bij ondersteuning door ENTRANCE en haar partners.

Hoe kan je nomineren?
Ken jij een bedrijf, organisatie of individu die de energietransitie helpt realiseren en een extra steuntje in de rug goed kan gebruiken? Nomineer ze vandaag nog voor de ENTRANCE Award 2024 via de volgende pagina:

ENTRANCE AWARD

Jury
Een deskundige jury, bestaande uit vooraanstaande professionals in de energiesector, zal zorgvuldig de genomineerden beoordelen en de winnaar selecteren. De juryleden van dit jaar zijn:

  • Ruud Koornstra – Nationale Energiecommissaris
  • Jörg Gigler – Managing Director (TKI New Gas | Energy Innovation NL) bij Topsector Energie
  • Koen Kok – Hoogleraar Intelligent Energy Systems aan de Technische Universiteit Eindhoven
  • Dick Pouwels – Voorzitter van het College van Bestuur bij de Hanzehogeschool Groningen
  • Eelkje Oldenburger – Executive bij xWomen en Program director Fascinating WP4 valorisation by-products bij ISPT – Institute for Sustainable Process Technology
  • Marcel Koenis – Directeur strategie en innovatie bij ENTRANCE – Centre of Expertise Energy

Wie zal er winnen?
Voorgaande winnaars van de ENTRANCE Award zijn BioBTX (2022) en New Born Rubber (2023). Dit jaar is het tijd om een nieuwe pionier in de schijnwerpers te zetten. Gaat jouw organisatie dit jaar met de award naar huis?