Conflict­management & Mediation

  • Minor
Depositphotos_228217690_xl-2015.jpg

Conflictmanagement & Mediation (deeltijd)

Niveau
Minor
Taal
Nederlands
Credits
30 ECTS
Startmaanden
Start: september
Locaties
Groningen
  • Recht en Bestuur
  • Gedrag en Maatschappij
  • Taal en Communicatie

Vrijwel iedereen krijgt in de praktijk te maken met conflicten en doet er goed aan hiermee om te kunnen gaan. Hiervoor zijn diverse methodes, van je kop in het zand steken tot vechtende partijen in de rechtbank. In de deeltijdminor Conflictmanagement & Mediation leer je vanuit verschillende invalshoeken naar een conflict te kijken en ga je ook zelf actief aan de slag om te onderzoeken hoe je conflicten kan begeleiden. In een zorgvuldig uitgekiende mix van theorie en praktijk word je in korte tijd opgeleid tot conflictmanager.

Over deze minor

In het eerste blok is er onder andere aandacht voor de definitie en impact van een conflict, het analyseren van conflicten op basis van verschillende analysemodellen, kijken we naar de psychologische aspecten die een rol kunnen spelen bij een conflict en gaan we met behulp van verschillende trainingsvormen aan de slag met het oefenen van het begeleiden van conflictgesprekken. Hierbij leer je praktisch toepasbare interventies uit te voeren. Je oefent de gesprekken zowel met je collega-cursisten als met trainingsacteurs.

In het tweede blok volgt er een verdieping én een verbreding in de verschillende gebieden van medation. Je maakt kennis met verschillende soorten arbeidsmediation, van re-integratie tot exitmediation. Ook gaan we aan de slag met familieconflicten, is er aandacht voor mediation in strafzaken en mediation bij groepsconflicten. Zo kom je erachter welke vorm van conflictbemiddeling het beste bij jou past. 

We besteden niet alleen veel aandacht aan theorie en vaardigheden, maar tijdens de hele module ook aan je professionele ontwikkeling tot allround conflictmanager. Door het uitvoeren van diverse individuele en groepsopdrachten krijg je inzicht in je eigen conflictgedrag en de invloed hiervan op je rol als conflictmanager. Bij de uitvoering van een praktijkonderzoek gedurende beide blokken komen de opgedane kennis, vaardigheden en professionele houding samen.

De module levert je de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om met conflicten om te gaan binnen jouw werksituatie.

Voor je kunt beginnen

De deeltijdminor Conflictmanagement & Mediation is te volgen voor alle studenten van de Hanzehogeschool. De minor is vooral geschikt voor iedereen die zich verder wil bekwamen in conficthantering binnen of buiten de eigen werksituatie. De lessen vinden plaatsen op dinsdagen van 14.30 tot 20.30 uur.

Een plek bij deze minor wordt toegekend op basis van vol=vol. Voor het inschrijven gelden deadlines.

Aanmelden en inschrijven

Ben je student van de Hanze en wil je je inschrijven voor de deeltijdminor Conflictmanagement & Mediation? Dit kan via Osiris. Inschrijving wordt toegekend op basis van loting. Kijk voor verdere informatie op Mijnhanze.nl onder 'Weten & Regelen'.

Veelgestelde vragen

Contact

Interessegebieden

  • Economie en Management
  • Gedrag en Maatschappij
  • Recht en Bestuur
  • Taal en Communicatie
Meld je aan voor deze minor