Honoursminor Kind en Jeugd

  • Minor
sportende kinderen.jpg

Honoursminor Kind en Jeugd

Niveau
Minor
Taal
Nederlands
Credits
30 ECTS
Startmaanden
Start: september
Locaties
Groningen
  • Sport en Gezondheid

Heb jij de ambitie om met je studie het beste uit jezelf te halen? En loop je niet achter met het reguliere programma? Dan is een honoursminor wellicht iets voor jou! Speciaal voor deze studenten biedt onze academie in het vierde studiejaar de honoursminor Kind en Jeugd.

Over deze minor

Inhoud

De honoursminor Kind & Jeugd is een minor waarbij je een praktijkleerplaats hebt binnen een kind- en/of jeugdsetting. De minor begint met een inspiratieweek waarin je kennismaakt met het kinder- en/of jeugdverpleegkundig beroep en met het honoursleren.
Na deze inspiratieweek begint de praktijkleerperiode. Aan de hand van het beroepsprofiel van de excellente verpleegkundige leer je in de praktijk en tijdens de terugkomdag op school. Leerervaringen vanuit de praktijk dienen als input voor het ondersteunende onderwijs en vice versa. Binnen het onderwijs wordt een groot beroep gedaan op je zelfstandigheid en op je inzet als individuele student. Het gezamenlijk leren (binnen een community of learners) neemt een belangrijke plaats in binnen de minor.

Intensiteit

De minor duurt 20 weken, waarbij je in de eerste week vijf dagen op school aanwezig bent. Na die eerste week ga je vier dagen per week naar jouw praktijkleerplaats en kom je eens in de twee weken voor een terugkomdag naar de opleiding. De vijfde dag kun je besteden aan activiteiten naar aanleiding van je Excellentie Ontwikkel Plan, dat je in de eerste weken hebt opgesteld.

Voor je kunt beginnen

Om aan deze honoursminor mee te doen, moet je voldoen aan de volgende eisen: 

  • Je hebt geen studieachterstand
  • Je hebt alle praktijkleerperiodes van de opleiding afgerond
  • Je schrijft een motivatiebrief (met C.V.) voor deelname aan de minor
  • Je motiveert je interesse voor het honourstraject in een gesprek.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je affiniteit hebt met het honoursleren en met kinderen en/of jeugdigen.

Veelgestelde vragen

Contact

Interessegebieden

  • Sport en Gezondheid