Minor Finance en IT

  • Minor
Recht en ICT.jpg

Minor Finance en IT

Niveau
Minor
Taal
Nederlands
Credits
30 ECTS
Startmaanden
Start: september, februari
Locaties
Groningen
  • Economie en Bedrijf
  • Techniek

​​​Met de minor Finance & IT ben jij nog beter voorbereid op de toekomst!

Over deze minor

In de nieuwe minor “Finance & IT” nemen we jou mee in de wereld van big data en technologie. Als Finance professional krijg je steeds vaker met deze onderwerpen te maken. Welke data heeft een financial tot zijn beschikking? Hoe ver kunnen we gaan in het automatiseren van processen? Kunnen Robots het werk van een financial overnemen? Dit zijn allemaal vragen die tijdens de minor Finance & IT aan de orde komen.

urban .png

De toekomst van Finance

Wereldwijde Tech bedrijven zijn dagelijks bezig met het ontwikkelen van technologieën om ons leven makkelijker te maken. Door deze technologische ontwikkelingen verandert ook de wereld van Finance. Bij sommige administratieve processen komt er geen menselijke handeling meer aan te pas. Het is belangrijk om te weten hoe je de technologie kan gebruiken in het interpreteren van de data en het adviseren van het management. Tijdens de minor doe je op een interactieve manier onderzoek naar data en nieuwe technologieën en maak je kennis met onderwerpen zoals Data-analyse, Blockchain, Artificial Intelligence en Agile (werk)methoden. Tegelijkertijd ontwikkel je vaardigheden die horen bij de finance professional van de toekomst die bereid is om te innoveren en mee te bewegen.

Alumni verhaal

Mijn naam is Fevzi Sen en op dit moment werk ik als Junior Finance Consultant bij Axians Business Analytics in Groningen. Kort samengevat houd ik mij bezig met het implementeren van Finance projecten waardoor bedrijven financiële processen kunnen automatiseren en ook slimmer kunnen werken. Ik houd mij dus bezig met implementatie en advies omtrent financiële transformatie binnen bedrijven.

Tijdens mijn meewerkstage merkte ik dat data gedreven werken een belangrijk aspect is binnen het Finance werkveld. Financiële processen draaien vaak om data en binnen de planning & control zijn de relevante datastromen ook erg belangrijk. Hierdoor zocht ik eigenlijk een minor die IT en Finance combineerde. Finance & IT was daar de perfecte mogelijkheid voor. Achteraf gezien ben ik erg blij dat ik deze minor heb gekozen. Tijdens de minor heb ik in een vrij korte periode veer geleerd over wat data gedreven werken precies betekent in het werkveld van Finance & Control. Hierdoor ben ik mij ook bewust geworden dat financiële transformatie binnen bedrijven een must have gaat zijn in de toekomst. Tijdens de minor kreeg ik hierin de belangrijkste facetten mee.

Voor je kunt beginnen

Voor wie

Eerstejaars bacheloropleiding afgerond. Om AI te vertalen naar je toekomstige beroep is het noodzakelijk dat je in het derde of vierde jaar van je opleiding zit. Er is geen voorkennis vereist. Wel is het wenselijk dat je interesse hebt in data, nieuwe technologie (Artificial Intelligence) en Finance.

Inschrijven kan van 6 mei tot 12 mei via Osiris, aanmelden na loting kan vanaf 20 mei.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met Nidale Etber ([email protected]).

Veelgestelde vragen

Interessegebieden

  • Economie en Bedrijf
  • Techniek