Toegepaste Psychologie

  • Minor
Studenten toegepaste psychologie zijn in gesprek

Toegepaste Psychologie

Niveau
Minor
Taal
Nederlands
Credits
30 ECTS
Startmaanden
Start: september, februari
Locaties
Groningen
  • Gedrag en Maatschappij

Ben je geïnteresseerd in mensen en hun gedrag? Ben je nieuwsgierig naar waarom mensen doen wat ze doen en hoe je als coach, begeleider of trainer een bijdrage zou kunnen leveren aan het vergroten van de mentale gezondheid, veerkracht en welbevinden van anderen? Wil je je kennis en vaardigheden over mensen en hun gedrag vergroten als aanvulling op je eigen studie/vakgebied en ben je bereid hier een half jaar fulltime aan te werken? Dan is deze minor iets voor jou!

Over deze minor

Er is bijna geen beroep te bedenken waarin je niet te maken hebt met (het gedrag van) andere mensen. Of het nu gaat om een klant, cliënt, patiënt, consument, collega of je leidinggevende, we werken vrijwel allemaal met en voor mensen. Wat je doel ook is, helpen, adviseren, iets verkopen of nog iets anders, het is nuttig om te weten hoe mensen zich gedragen en hoe je gedrag kunt beïnvloeden. Op die manier kun je diensten, producten en je eigen professionele rol beter aan laten sluiten.

In deze minor kijk je behalve naar gedrag van anderen ook naar je gedrag als professional. Jij wordt immers ook beïnvloed door anderen en door de omgeving waarin je je bevindt. In deze minor heb je de kans om je psychologische kennis en vaardigheden te verbreden en te verdiepen.

Deze minor gaat over verandering en beïnvloeding, leerprocessen, psychologische ontwikkeling en over (de invloed van) cultuur. Je verhoogt je persoonlijke effectiviteit in het werken met individuen en groepen. Daarnaast onderzoek je hoe je psychologische kennis kunt gebruiken om een oplossing te vinden voor een praktijk​probleem, waarbij gedragsverandering wenselijk is. 

Zie voor meer informatie ook de ECTS Onderwijscatalogus.

 

Heb je nog vragen over de minor, mail dan gerust!
 

Het onderwijsbureau
Carmen Herrmann-Stollenga
[email protected]

 

Minor Coördinator
Peter Klomp
[email protected]

Voor je kunt beginnen

Instapvoorwaarden

  • Je hebt je Propedeuse behaald en dit is zichtbaar in Osiris. Dit wordt bij aanvang van het semester gecontroleerd, studenten zonder behaalde Propedeuse mogen niet starten met de minor.
  • Je bent bereid om actief samen te werken met medestudenten. 
  • De minor Toegepaste Psychologie is onderdeel van Kies op Maat.
  • De studenten van de opleiding Social Work en Toegepaste Psychologie zijn uitgesloten van deelname aan de Minor Toegepaste Psychologie.
  • Er geldt een loting voor het 1e en 2e semester van deze minor Toegepaste Psychologie.

Veelgestelde vragen

Interessegebieden

  • Gedrag en Maatschappij