Uitstroomprofielen Ad Sport

Studenten loopband.jpg

Buurtsportcoach

In de functie van buurtsportcoach stimuleer je sporten en bewegen voor iedereen, daarbij verbind je verschillende sectoren door sport- en beweegactiviteiten te coördineren en organiseren. Je werkt samen met onderwijs- en sportorganisaties in de wijk en zorgt voor effectief contact tussen ouders en trainers/begeleiders. Je belangrijkste taken zijn organiseren, verbinden, coördineren, communiceren en uitvoeren. Je bent bijvoorbeeld vaak bezig met het uitvoeren en begeleiden van sportevenementen en activiteiten

Leefstijlcoach

Als leefstijlcoach ben je werkzaam op het gebied van sport en bewegen en aanverwante gezondheidsdomeinen. Je leert sportieve leefstijlprogramma's op maat samenstellen, uitvoeren en bijstellen, zowel op individueel- als op groepsniveau. De term 'coach' slaat op de primaire taak van jou als professional: het coachen van mensen naar een actieve en gezonde leefstijl. Kenmerkend hierbij is dat je beschikt over een initiatiefrijke, proactieve en ondernemende houding.

Sportondernemer

Als sportondernemer weet je in te spelen op kansen die zich voordoen. Vanuit trends en ontwikkelingen in de lokale, regionale of landelijke sportinfrastructuur kun je passende producten en/of diensten (laten) ontwikkelen en op de markt brengen. Hierbij onderhoud je een uitgebreid netwerk en werkt samen met organisaties uit andere sectoren zoals zorg, welzijn, onderwijs en het bedrijfsleven. Je kan een eigen sportonderneming opstarten maar ook in dienst zijn bij een werkgever. In beide gevallen is van belang dat je flexibel inspringt op situaties en toegevoegde waarde kan creëren voor verschillende doelgroepen waarbij je marktomstandigheden en sport een belangrijke bepalende rol geeft.

Topsport- en talentcoach

In deze rol train en coach je topsporters en talenten passend bij de status of fase in hun sportloopbaan, waarbij je voor de opgave staat om hen te begeleiden bij het verleggen van hun grenzen. Dit kan zijn bij een sportbond, landelijke en regionale topsportcentra, een professionele sportploeg, als privétrainer of bij een (top)sportvereniging waar de sportcarrière van topsporters feitelijk begint. Je zorgt voor afstemming van activiteiten rondom de trainingstrajecten en communiceert met belanghebbenden zoals ouders, bestuurders, sponsoren en media. Je bent een echte verbinder die goed kan samenwerken met verschillende partijen en sectoren.