Studiekeuzecheck

ILST 2022 2.jpg

Ga je studeren bij een opleiding van het Instituut voor Life Science & Technology? Dan bieden we je een Studiekeuzecheck aan. De Studiekeuzecheck is bedoeld om te kijken of de studie die je hebt gekozen goed bij je past. Schrijf je je voor 1 mei in voor een van onze opleidingen, dan heb je de keuze of je de studiekeuzecheck wilt doen. Meld je je na 1 mei aan, dan is een deel van de studiekeuzecheck verplicht.

Aan de hand van de studiekeuzecheck kunnen wij en jij zien of de studie die je hebt gekozen aansluit bij je persoonlijkheid, eigenschappen, maar ook bij je kennis. Alle opleidingen van het Instiuut voor Life Science & Technology zijn in de test verwerkt, en je kunt zelf zien welke opleiding het meest bij jou aansluit.

Studiekeuzecheck bij ILST

 • Stap 1 Inschrijven op Studielink

  Je schrijft je op Studielink in op de studie die jij wilt gaan volgen.

 • Stap 2 Inloggegevens online assessment ontvangen per mail

  We versturen de inloggegevens voor het online assessment naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt aangegeven. Wanneer je de inloggegevens ontvangt is afhankelijk van het moment van je inschrijving, maar ze worden niet eerder dan februari verstuurd. Geen inloggegevens ontvangen? Check dan even je spambox, daar kan de mail ook in terecht komen. Nog geen bericht gevonden? Mail dan naar [email protected].

 • Stap 3 Online assessment maken (verplicht bij aanmelding na 1 mei)

  Je kunt voor het online assessment inloggen op https://www.hanzelst-studiekeuzecheck.nl/. Het maken van de test is verplicht voor iedereen die zich na 1 mei inschrijft. Schrijf je je voor 1 mei in, dan is het niet verplicht, maar het kan wel een goede manier zijn om te zien of je gekozen studie bij je past.

 • Stap 4 Persoonlijk gesprek (niet verplicht)

  Soms willen we je persoonlijk spreken voordat we je het advies geven. Bijvoorbeeld als uit het assessment blijkt dat een andere opleiding van ons beter bij je past, of als je al eerder met een studie bent begonnen. Dan neemt de docent contact met je op om een afspraak te maken voor een gesprek via Teams. Na het gesprek volgt dan een advies. Studenten mogen ook zelf een persoonlijk gesprek aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn als je nog vragen hebt of vertrouwelijke zaken wilt bespreken. Aanmelden voor zo'n gesprek kan door te mailen naar Jaqueline Lieberom: [email protected]. Je ontvangt dan van de docent een uitnodiging voor een gesprek.

 • Stap 5 Advies

  Op basis van de online assessment en een eventueel gesprek wordt er een persoonlijk advies gegeven. Dit advies ontvang je van ons per mail. Het advies is niet bindend, maar we geven het advies natuurlijk niet voor niets. Het is iets om mee te nemen in je overweging of je de studie daadwerkelijk gaat volgen.

 • Stap 6 Inschrijving compleet maken

  Na het advies kun je bepalen of je je inschrijving definitief en compleet maakt. Je kunt je inschrijving pas definitief maken als je aan alle toelatingseisen en inschrijfvoorwaarden voldoet en de betaling van je collegegeld in Studielink hebt geregeld. Op de pagina Toelating en Aanmelding vind je informatie over hoe je je moet inschrijven.

Buitenland

Studenten in het buitenland kunnen het assessment en het gesprek online doen. Stuur ons wel even een mail dat je in het buitenland zit, dan kunnen we rekening houden met een eventueel tijdsverschil.

Eerder check gemaakt?

Heb je je eerder ingeschreven voor een van onze opleidingen en de studiekeuzecheck al gedaan, dan moet je voor dit jaar de studiekeuzecheck opnieuw doen.

Ingeschreven voor meerdere studies van ILST?

Twijfel je nog en heb je je voor meerdere studies van ons ingeschreven, bijvoorbeeld voor Chemie en Chemische Technologie? Dan hoef je de check maar één keer te maken, maar je moet wel voor beide opleidingen een persoonlijk gesprek voeren. Zo krijg je een goed beeld van de opleidingen en kun je de juiste keuze maken.

Meer informatie?

Heb je nog vragen over de studiekeuzecheck van ILST? Kijk dan eerst hieronder onder FAQ. Je kunt je vragen ook mailen naar [email protected] of bellen met 050 595 79 36.

FAQ Studiekeuzecheck