Studievereniging Equilibrium

  • Algemeen
Equilibrium Bestuur 2023-2024.jpg

Equilibrium is de studievereniging van het Instituut voor Life Sciences & Technology. Alle studenten van de opleidingen Bio-informatica, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Chemische Technologie, Data Science for Life Sciences en Duurzame en Gezonde Voeding kunnen lid worden.

Studievereniging Equilibrium staat voor "het evenwicht tussen goed slagen op je opleiding en genieten van de beste tijd van je leven, je studententijd!". In 2005 is deze studievereniging opgericht vanuit de introductiecommissie die jaarlijks het introductiekamp verzorgt, en ze organiseren zowel studiegerelateerde als sociale activiteiten. Hierbij brengt Equilibrium graag mensen van verschillende opleidingen bij elkaar, zodat je ook mensen buiten je klas leert kennen!

Het dagelijks bestuur en verschillende commissies organiseren allerlei verschillende activiteiten voor de leden, zoals lezingen, studiegerelateerde (buitenlandse) excursies, borrelavonden, sportactiviteiten, het jaarlijkse gala, kennismakingsactiviteiten voor eerstejaars, maandelijkse themafeesten, de EHBO-cursus en nog veel meer. Als lid word je via mail en social media op de hoogte gehouden van al onze activiteiten!

Lid worden?

Lid worden van Equilibrium kan via onze site: www.studievereniging-equilibrium.nl. Voor 15 euro per jaar ben je lid en krijg je korting op al onze activiteiten. Natuurlijk mag je altijd langskomen in ons kantoor voor vragen of voor de gezelligheid. Je vindt ons in de kas in de binnenplaats tussen de C0 en D0 gang! In dit introductiefilmpje zie je precies hoe je bij het kantoor komt:

De weg naar het Equilibrium hok

De weg naar het Equilibrium hok.png

De route naar het kantoor van Studievereniging Equilibrium vanaf de ingang van de Van DoorenVeste.

Eerstejaars of instroom student?

Meld je aan voor Equi's Adventure! Dit is een compititie waarbij je in een groep met andere nieuwe studenten, onder leiding van een ouderejaars, de strijd aangaat met andere groepen om de felbegeerde Equibokaal. Tijdens het eerste halfjaar van je opleiding kun je punten scoren door aanwezig te zijn bij activiteiten die de Equi's Adventure commissie organiseert en door opdrachten van een bucketlist uit te voeren. In de bucketlist staan studiegerelateerde, niet-studiegerelateerde en Equilibrium-gerelateerde opdrachten. Kortom, genoeg manieren om Equilibrium en je medestudenten op een leuke manier beter te leren kennen!

Introductiekamp

Studievereniging Equilibrium organiseert elk jaar voor alle nieuwe eerstejaars studenten en instromers een introductiekamp. Hier leer je op een leuke manier snel je medestudenten kennen, waardoor je je snel thuis zult voelen in het instituut. Een mooie start van je nieuwe studie dus! Het introductiekamp wordt in opdracht van het Instituut georganiseerd door de Introductiecommissie van Equilibrium. Deze commissie en de begeleiding bestaan volledig uit ouderejaars studenten van ILST. Het is dus geen KEI-week of vergelijkbaar met een introductiekamp van een studentenvereniging en al helemaal geen ontgroeningskamp! Meer informatie over het introductiekamp vind je in de loop van het jaar in je mail of  op www.mijnhanze.nl

Labverkoop

Studievereniging Equilibrium heeft een webshop met daarin laboratoriummaterialen voor leden en niet-leden. Hier zijn onder andere labjassen en logboeken verkrijgbaar, en combinatiesetjes van Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie/Chemische Technologie met alles wat je nodig hebt voor het practicum. Ben je lid van Equilibrium? Dan krijg je korting op de laboratoriummaterialen. De webshop vind je hier.

Nieuwe studenten kunnen de labspullen in de zomervakantie bestellen en tijdens de introductiedagen op school ophalen. 

Tweedehands boekenverkoop

Studievereniging Equilibrium biedt in de webshop ook tweedehands studieboeken aan. Hier kun je tweedehands studieboeken kopen en verkopen.

De internationale reis

Elke jaar organiseert de internationaliseringcommissie twee internationale reizen. Deze reizen worden georganiseerd voor de tweede- en de derdejaars in de herfstvakantie en de meivakantie, en ook masterstudenten mogen mee. Er is altijd een goede sfeer en er worden leuke groepsactiviteiten georganiseerd. Tijdens de reizen kom je in contact met buitenlandse universiteiten en bedrijven, dus het is een mooie kans om in contact te komen met mogelijke toekomstige stageplekken of werkgevers.

Contact

Kamer D0.111
tel. 050 - 595 30 12

Hanzehogeschool
Zernikeplein 11
9747 AS Groningen
Postbus 3037