Minoren

Medische Diagnostiek 2024 3.jpg

In het derde jaar van de opleiding Medische Diagnostiek kun je een minor kiezen. Dit is een pakket van vakken van een half jaar, en dit kan zowel verdiepend en aansluiten bij je eigen opleiding, of juist verbredend. Er zijn verschillende minoren om uit te kiezen binnen ons instituut, en daarnaast kun je ook nog een minor volgen binnen de Hanze, op een andere hogeschool of universiteit, of in het buitenland.

Hieronder enkele voorbeelden van minoren die je op dit moment kunt volgen. Op dit moment zijn we bezig met het vernieuwen van het onderwijs, dus het kan zijn dat de minoren in de komende jaren gaan wijzigen.

Medische Diagnostiek

Binnen deze minor voer je opnieuw een hogeschoolproject en een bedrijfspracticum uit.
Daarnaast volg je enkele vakken over bijzondere aspecten, zoals kwaliteitszorg en ethiek en
gebieden van de diagnostiek, zoals toxicologie en endocrinologie.

Bio-analyse in Geneesmiddelenonderzoek

Binnen deze minor maak je kennis met een hele reeks aan analysetechnieken en leer je hoe je deze technieken kunt gebruiken om medicijnen in het lichaam op te sporen. Naast de analyse krijgt je ook meer inzicht in andere processen in de geneesmiddelenindustrie.

Bioinformatics for the Life Sciences

Deze Engelstalige minor richt zich op het verwerven en ontwikkelen van digitale (programmeer)vaardigheden die professionals in de levenswetenschappen kunnen helpen de data en problemen in de moderne biomedische wetenschappen aan te kunnen.

Food Ingredients and Health

Deze minor biedt de mogelijkheid om kennis te verbreden op het gebied van voedselingrediƫnten, analyse methoden van voedselingrediƫnten en methodes om (metabole) effecten aan te tonen.

Klik hier voor meer informatie en de meest gestelde vragen over minoren