‘Ik zocht een brede medische studie met veel mogelijkheden’

  • Student aan het woord
Jasmijn Wagenaar.jpg

Jasmijn Wagenaar is vierdejaars student Medische Diagnostiek en ze koos voor de opleiding omdat ze een brede gezondheidsopleiding zocht.

‘Ik heb voor Medische Diagnostiek gekozen omdat ik iets met gezondheid wilde doen, maar wel een brede studie wilde waar ik nog alle kanten mee op kon. Hiervoor heb ik Voeding en Diëtetiek gestudeerd, maar dat vond ik te specifiek, en bij deze opleiding heb je meer mogelijkheden.

Gezondheid heeft me altijd al geïnteresseerd, en ik vind het ook leuk om me in een onderwerp vast te bijten en het tot de bodem uit te zoeken. Dat is precies wat je met deze opleiding kunt doen. De eerste twee jaar gingen me redelijk makkelijk af, al moest ik wel wennen aan de lange dagen op het lab. Maar de biologie was super interessant, en ik vond het leuk om steeds meer te leren over hoe het menselijk lichaam werkt.

Vanaf het derde jaar moesten we meer keuzes gaan maken over de richting die we op wilden, en ging je echt aan de slag met grote projecten. Dit vond ik het allerleukste van de opleiding, dat je samen met je klasgenoten bezig bent met een vraagstuk en dat je ook echt zelf moet uitzoeken hoe je een antwoord moet vinden. Dit vraagt ook wel wat creativiteit, en je moet soms echt outside-the-box denken. Natuurlijk is er wel hulp, maar je moet zelf je resultaten kunnen verantwoorden. Ook als je slechte resultaten hebt, wat natuurlijk wel eens gebeurt.

Ik heb tijdens de studie wel ontdekt dat het onderzoek me meer ligt dan het pure analytische werk in het ziekenhuis. Tijdens mijn stage en afstuderen wil ik nog verder kijken wat het beste bij me past, maar ik denk nu dat ik het onderzoek in wil. Gelukkig wordt er ook veel onderzoek gedaan in dit vakgebied, en zijn er nog veel vragen onbeantwoord waar ik misschien wel een bijdrage aan kan leveren.’