‘Ik wilde meer variatie in mijn werk’

  • Student aan het woord
Student Sanne Meis

Derdejaars student Sanne Meis wilde graag meer variatie in haar werk en studeerde daarom na haar mbo-opleiding door op de opleiding Medische Diagnostiek.

‘Ik heb de mbo-opleiding biomedisch analist gedaan, en daar ontdekte ik dat ik het werk op het laboratorium helemaal mijn ding was. Ik vind het erg leuk om experimenten uit te voeren, maar het werk dat ik op mbo-niveau moest uitvoeren had niet genoeg variatie voor mij. Ik was op zoek naar meer uitdaging, dus heb ik besloten om door te studeren.

Geen spijt

Binnen de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek zijn twee afstudeerrichtingen, maar ik heb eigenlijk niet lang getwijfeld voor ik de richting Medische Diagnostiek koos. Ik was erg geïnteresseerd in het menselijk lichaam en het lijkt me leuk om in het laboratorium van een ziekenhuis te werken, dus was dit een logische keuze. En daar heb ik geen spijt van gehad!

De opleiding is erg interessant. Het praktijkgedeelte sluit goed aan op het mbo, en daar merk ik dat ik al wat ervaring heb en dus alles snel op kan pikken. De theorie is wel lastiger dan op het mbo, en het eerste jaar moest ik erg wennen aan het niveau. Je werkt hier ook veel meer zelfstandig en minder in projectgroepen, dus ik moest eigenlijk opnieuw leren hoe ik mijn studie aan moest pakken.

Vrijheid

Inmiddels heb ik leren gelukkig weer helemaal onder de knie en geniet ik van de vrijheid die de opleiding biedt. Zo mogen we steeds vaker zelf onderwerpen kiezen die ons interesseren, en zo heb ik al ontdekt dat ik microbiologie super leuk vindt. Ik hoop na mijn studie dan ook op de afdeling microbiologie terecht te komen, bijvoorbeeld bij het UMCG. Dit lijkt me een leuke gevarieerde omgeving waar je ook kan doorgroeien en je je nooit hoeft te vervelen.'