‘Ik zocht een praktische opleiding met een medische focus’

  • Student aan het woord
Vincent Vroom.jpg

Vierdejaars student Vincent Vroom zocht een praktische studie en koos daarom voor Medische Diagnostiek.

‘Ik heb voor Medische Diagnostiek gekozen omdat ik een praktische studie zocht en het menselijk lichaam en gezondheid heel interessant vind. Na het vwo heb ik eerst een tijdje farmacie gestudeerd aan de universiteit, maar dat vond ik toch te theoretisch, dus heb ik de overstap gemaakt.

Dit bleek een goede keuze, want de opleiding bevalt erg goed. Ik zit nu in mijn vierde jaar, ik heb inmiddels volgens mij wel een goede basiskennis van veel technieken die je nodig hebt om onderzoek te doen naar het menselijk lichaam. En ik vind het heel fijn dat ik eigenlijk iedereen uit mijn klas gewoon ken. De docenten zijn ook heel open, je spreekt ze gewoon aan met hun voornaam, en ze weten echt wie je bent en waar je mee bezig bent. Dat zorgt voor een fijne sfeer.

Natuurlijk krijgen we hier ook wel veel theorie, maar je past het meteen toe in de praktijk. Dat was wel even wennen om zoveel praktisch bezig te zijn na een aantal jaar op de universiteit, maar het was ook erg uitdagend en leuk. Zeker in de latere jaren, als je steeds grotere projecten gaat doen en zelf dingen mag uitzoeken. Door die projecten leer je ook om door te zetten, want in het onderzoek mislukken dingen nog wel eens, en gaat lang niet alles zoals je had verwacht. Dan moet je positief blijven en proberen een andere oplossing voor je probleem te vinden. Juist dat puzzelen vind ik heel leuk.

Ik loop op dit moment stage op de afdeling genetica van het UMCG, en hier ga ik ook mijn afstudeeronderzoek doen. Ik vind het leuk om te zien hoe mijn basiskennis nu echt toegepast kan worden bij bijvoorbeeld het opsporen van genetische oorzaken van een ziekte. Sowieso vind ik het genetisch onderzoek super interessant, dus ik hoop dat ik na mijn studie een baan kan vinden in deze richting.’