Stage/Afstuderen

Chemische Technologie 2019 4.jpg

Tijdens het derde jaar van de opleiding ga je stagelopen en in het vierde jaar ga je afstuderen. Tijdens deze periodes werk je aan opdrachten van een universiteit, onderzoeksinstituut of een bedrijf.

Stage

Tijdens je stage ga je aan de slag bij een bedrijf of instelling van jouw keuze. Je past alle kennis die je tot nu toe hebt opgedaan toe in het werkveld. Je maakt kennis met de werkwijze en sfeer in een bedrijf, met collega’s en werksituaties die je later in het echte werkende leven ook kunt tegenkomen. De stage laat zien hoe de verschillende onderdelen van de studie op zijn plaats vallen.

Afstuderen

In de tweede helft van het vierde jaar ga je aan de slag met een afstudeeropdracht bij een (chemisch)productiebedrijf of instelling. Tijdens dit afstudeerproject krijg je de kans om zelfstandigonderzoek uit te voeren en al je geleerde vaardigheden toe te passen. Je krijgt veel vrijheid in het kiezen van je afstudeerplaats. Je mag dus iets kiezen wat jou interesseert, maar we begeleiden je natuurlijk in het zoeken naar de juiste afstudeerplek.