Internationale mogelijkheden

Internationale mogelijkheden.png

Je studietijd is hét moment om iets van de wereld te zien en mensen uit andere culturen te leren kennen. Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je je horizon verbreden? Dan kan je ervoor kiezen om in het buitenland op stage te gaan of te studeren aan een van onze partneruniversiteiten. Vanuit de Hanzehogeschool krijg je volop hulp en begeleiding om je stage of studie in het buitenland samen voor te bereiden.

Stagelopen in het buitenland

Er zijn veel mogelijkheden om stage te lopen in het buitenland. Zo hebben we een groot netwerk van stageorganisaties dichtbij, maar ook verder weg. Je kunt zelf ook een stageadres in het buitenland aandragen.​ Neem voor meer informatie contact op met het stagebureau van je opleiding of Bureau Buitenlandstages.

Studeren in het buitenland

Tijdens je studie heb je de mogelijkheid om een semester aan één van de partneruniversiteiten te studeren. Aan een buitenlandse universiteit krijg je de kans om nieuwe vakken te volgen, een taal (beter) te leren spreken en een andere cultuur te leren kennen. Je kunt kiezen uit een groot aantal universiteiten in uiteenlopende landen en steden. Het International Service Desk kan je helpen bij informatie over studeren in het buitenland en praktische zaken als huisvesting en financiën.