'Ik wil de digitale maatschappij vormgeven'

  • Student aan het woord
Student voor de Martinitoren

Hi, ik ben Dinant, 24, een net afgestudeerde bachelorstudent ‘Communication & Multimedia Design’, aan de Hanzehogeschool. Geboren en getogen in het karakteristieke stadje Kampen en ik woon inmiddels al zes jaar in Groningen.

Na mijn studie heb ik gezocht naar een master voor verdieping in de onderwerpen; Gebruikers psychologie, Data Science & digitale technieken. Ik zocht heel erg de balans tussen communicatie en digitale techniek. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de master Digitale Technologie. Ik hoor je denken; een HBO-master, hoe wijs is dat? Het blijkt best heel erg leuk. Ik vind de balans tussen studeren en de persoonlijke, professionele ontwikkeling voor in het werkveld erg leuk! Momenteel waardeer ik het studeren doordat ik mij mag verdiepen in Data Science; methodieken, voorspelling doen met behulp van data en deze voorspellingen kritisch analyseren door jezelf een aantal vragen te stellen zoals: Wat betekent deze voorspelling dan? En hoe relevant is het eigenlijk? Verder mag je je gedurende de master ontwikkelen als professional omdat je persoonlijke leerdoelen opstelt, je nauw samenwerkt met organisaties en veel inzicht krijgt in belangrijke vraagstukken die van invloed zijn op de maatschappij.

Op de vraag wat ik na mijn studie wil gaan doen, heb ik geen duidelijk antwoord. Op dit moment ben ik aan het afstuderen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Ik zit op de afdeling psychiatrie, waar ik een Virtual Reality training aan het ontwikkelen ben voor artsen, om beter om te gaan met stress. Voorafgaand heb ik veel interviews met artsen gevoerd, een onderzoek over stress gelezen en mooie use cases van de Amerikaanse defensie en politie omgezet naar een training. Nu heb ik de training net af en ben ik druk aan het testen met artsen. Ik ben vooral benieuwd hoe de transitie is van het uitoefenen van vaardigheid van virtuele naar fysieke realiteit. Dat hoop ik de komende weken nog verder te kunnen onderzoeken! Erg leuk, iets waar zeker mijn passie ligt.

Uiteindelijk hoop ik op een positie te komen met maatschappelijke en/of zorg-projecten waar ik gebruikers psychologie, onderzoek, digitale technologie en ethiek kan combineren. Naast de master ben ik gitaarspeler, zet ik mij met veel plezier in voor mijn studentenvereniging (C.S.F.R. Groningen), ben ik Front-end developer bij MacHelp en ben ik nauw betrokken bij het welzijnsproject voor studenten: All Ears. Als er daarnaast nog tijd over is, tref je mij waarschijnlijk op de bank luisterend naar fijne plaatjes, zoals die van Johnny Cash.

Wat ik wil bereiken met het doen van deze Master is het vormgeven van onze nieuwe digitale wereld en het kunnen bijdragen aan oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken die spelen in de samenleving!