Restaurants en kantines

Kantine Wiebenga 2022.jpg

De Hanzehogeschool heeft een contract met Eurest als cateraar voor haar locaties in Groningen, Assen en Leeuwarden.

Naast klanttevredenheid zijn in de nieuwe dienstverlening duurzaamheid, gezondheid en lokaal ondernemerschap belangrijke speerpunten. In het assortiment is duurzaamheid, gezondheid en regionaal opgenomen, er zijn afspraken over afval in de keten (samenwerking met de afvalmanager Renewi op gebied van zero waste) en er wordt samen gewerkt aan bewustwording.

Fairtrade hogeschool en studentparticipatie

De Hanzehogeschool is een Fairtrade hogeschool. Een commitment dat ook iets betekent voor het assortiment Fairtrade producten in de kantine. Ook worden studenten betrokken bij activiteiten rondom de Fairtrade week en is Eurest opdrachtgever voor praktijkopdrachten in het onderwijs onder de vlag van het Green Ambassador Programme. Zo heeft een internationale groep Honours Studenten zich gebogen over food waste in de kantines en waste in het banqueting bestelsysteem.

Bewustwording

Door middel van een Campus agenda worden er verschillende initiatieven omtrent duurzaamheid op locaties van de hogeschool uitgevoerd. Hierbij kan worden gedacht aan Nationale week zonder vlees, wandelen voor korting, proeverijen van nieuwe en gezonde items (vaak vega of vegan), leveranciers die vertellen (Vedgy Kitchen) etc. 

Gezonde huisstijl

Eurest levert bij de Hanzehogeschool een bijdrage aan een gezonde huisstijl door bijvoorbeeld de implementatie van “360-Lifestyle”. Het gaat hierbij om een gezonder en gevarieerd assortiment en om de combinatie met gezonde activiteiten, zoals campus wandelingen.