Margreet Boersma

Hoe kan het toch dat we als mensheid onze aarde zo vervuilen en dat armoede nog steeds bestaat? Waarom blijven we vliegen naar de volgende belangrijke business deal? Waarom verdwijnen er nog steeds veertig voetbalvelden regenwoud per minuut, terwijl juist dat de longen van de aarde zijn?

Een belangrijk antwoord is dat we vastzitten in ons neoliberale economische systeem. We hebben een transitie nodig naar een duurzame variant. Dat vraagt ander gedrag, maar ook andere randvoorwaarden waarbinnen dat gedrag tot duurzame impact kan leiden. Anders gezegd, het zijn vele wissels die tegelijk omgezet moeten worden om de trein op het duurzame spoor te krijgen.

Als lector draag ik met onderzoek bij aan het vinden en omzetten van die wissels. Dat doe ik met kennisontwikkeling over duurzaam financieren en ondernemen. Op de lectoraatpagina 'Duurzaam Financieren en Ondernemen' kan je lezen hoe ik, met docent-onderzoekers en het bedrijfsleven, daar invulling aan geef.

HANZE220818_Margreet Boersma.jpg

Margreet Boersma studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, en promoveerde daar in 1999 op de ontwikkeling van vertrouwen tussen partners in internationale joint ventures. Na 4 jaar organisatieadvieswerk bij PricewaterhouseCoopers maakte ze de overstap naar de zorg. In de 9 jaren die volgden adviseerde ze management teams over strategisch-financiƫle zaken bij Talant en leidde ze vervolgens de adviseurs en de financiƫle administratie bij Koninklijke Visio De Brink.