Voor bedrijven

  • Algemeen
Voor bedrijven HOF.jpg

De Hanze Ontwerpfabriek staat klaar om organisaties te begeleiden bij het navigeren van complexe maatschappelijke uitdagingen. Onze ervaren groep maakt gebruik van een dynamische mix van o.a. Transitie Design en Design Thinking. Hiermee kunnen we samen met onze opdrachtgevers duurzame en praktisch relevante oplossingen ontwikkelen.

Onze aanpak omvat: 

  • Transitie Design: We beschouwen Transitie Design als een cruciaal instrument voor het aanpakken van complexe maatschappelijke vraagstukken, waardoor we innovatieve en duurzame veranderingen kunnen realiseren. 

  • Creatieve innovatiesessies: Met empathie als basis faciliteren we workshops en brainstormsessies met onze Design Thinking-benadering, die niet alleen inspirerend zijn maar ook concrete oplossingen opleveren. 

  • Actieve samenwerking: We nemen niet alles uit handen; bedrijven blijven eigenaar van het traject. We nemen de rol aan van partner en deelnemer en staan naast het bedrijfsteam. We denken mee van voorbereiding tot uitvoering, zodat de bedachte oplossingen niet alleen innovatief zijn, maar ook naadloos aansluiten bij organisatiedoelen. 

  • Maatwerk: Elk vraagstuk vereist een unieke aanpak. We leveren maatwerk dat precies past bij de uitdagingen en kansen binnen de organisatie. 

  • Brede expertise: Hoewel Transitie Design en Design Thinking onze speerpunten zijn, heeft onze groep over de afgelopen tien jaar ook ervaring opgebouwd met methodes als Participatory Design, Systems Thinking, Effectuation en Human Centered Design. Elementen uit al deze aanpakken zetten we in om uiteenlopende vraagstukken aan te pakken. 

 

De Hanze Ontwerpfabriek is een partner in het aanpakken van uitdagende vraagstukken en het realiseren van innovatieve oplossingen. Neem gerust contact met ons op. Tijdens een vrijblijvend gesprek verkennen we hoe we samen kunnen werken.

Onze mensen