Voor medewerkers

  • Algemeen
Voor medewerkers HOF.jpg

Docenten en medewerkers horen vaak de vraag: "Hoe dan?". We voelen dat verandering nodig is, maar weten soms niet waar te beginnen. Bij de Hanze Ontwerpfabriek nemen we graag het voortouw bij het begeleiden van grote en kleinere vernieuwingsprocessen binnen en buiten de Hanze.

We maken veel gebruik van Transitie Design wanneer we aan transities werken. In onze sessies zijn veel elementen te herkennen uit ontwerpmethodieken als Participatory Design, Design Thinking en Systems Thinking. Ook hebben we veel ervaring binnen het ondernemerschapsdomein, van waaruit elementen van Effectuation en Human Centered Design meebrengen.  

 

Recentelijk hebben we bijvoorbeeld een reeks 'eyeopener'-bijeenkomsten gefaciliteerd voor het stafbureau Informatisering (INF).  In deze sessies hebben we via een aantal verschillende methodes de gebruikerservaringen, behoeften en belangen uit heel de Hanze opgehaald ter voorbereiding op de aanbesteding van een nieuw Learning Management Systeem – zeg maar "het volgende Blackboard". Meer dan 100 gebruikers, waaronder studenten, planners en docenten, hebben hun inzichten en ervaringen gedeeld. Met hun input kan INF goed onderbouwd een stap de toekomst in maken. Deze bijeenkomsten zijn slechts een voorbeeld van hoe we inzicht kunnen vergroten en cruciale besluitvormingsprocessen kunnen faciliteren.  

 

Heb je ook een vraag of wil je een idee verkennen? Leg dan even contact met ons. Het kan gaan om projecten binnen of buiten de Hanze of een combinatie hiervan. We vinden het sowieso interessant om te horen waar je mee bezig bent en waarschijnlijk kunnen we iets voor elkaar betekenen. 

Onze mensen