Studenten en onderzoek

Docent HanzePro voor klas 2023

De Matching en Carrière Tool is een gratis tool waar werkgevers en talenten elkaar via één portal direct kunnen vinden en werven voor werk, stage, afstuderen of andere opdrachten. De tool is ontwikkeld door overkoepelend onderzoeksprogramma Talent in de Regio.

In Talent in de Regio werken gemeenten, kennisinstellingen, werkgevers- en werknemersorganisatie samen aan een betere regionale arbeidsmarkt voor nu en voor een toekomst waarin leven lang ontwikkelen voor alle Noorderlingen centraal staat. De Hanzehogeschool heeft een prominente rol binnen het project Talent in de Regio. Door deel te nemen aan het project leveren we een bijdrage ​aan de beroepsbevolking en werkgevers voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Dat is de kern van het Talent in de Regio-programma.

Veranderingen

De komende jaren veranderen de gevraagde kennis en vaardigheden en omvang van het werk flink. Deze veranderingen hebben impact op de manier waarop werkenden, werkzoekenden en studenten bekwaam worden gemaakt én worden gehouden voor de arbeidsmarkt van vandaag en morgen. Specifiek voor Noord-Nederland geldt dat we in de toekomst het werk moeten doen met minder mensen waardoor het werven, opleiden, binden en ontwikkelen van talent in de regio van vitaal belang is.

Arbeidsmarktregio op één plek ontsloten

De Matching en Carrière Tool kan door alle partijen op de arbeidsmarkt worden gebruikt: van studenten, werknemers, werkzoekenden en werkgevers tot onderwijsinstellingen en andere arbeidsmarktintermediairs. Om de beoogde doelen te behalen is het nodig dat zoveel mogelijk mensen gebruik zullen gaan maken van de Matching en Carrière Tool. Zo wordt de volledige arbeidsmarktregio op één plek ontsloten. Talenten kunnen een profiel aanmaken en deze voor de rest van de opleiding en carrière gebruiken. Werkgevers wordt een blijvende plek geboden in de recruitment voor talent in het bedrijf of instelling.