Buitenlands diploma

students in hallway

Je kunt worden toegelaten met een buitenlands diploma als je diploma uit het land van herkomst gelijkwaardig is aan een nederlandse havo- of vwo-diploma (met de gewenste profielen) of mbo4-diploma. 

​​Aanmelden voor een studie met een buitenlands diploma gaat via Studielink. De Hanzehogeschool zal je diploma waarderen om te toetsen of het voldoet aan de toelatingseisen. Bij het Nuffic (www.nuffic.nl) kun je zelf je diploma laten waarderen.

Taaleis

Als je van plan bent een Nederlandstalige opleiding te volgen, moet je voor 1 september of 1 februari (afhankelijk vanaf wanneer de opleiding start) beschikken over een Diploma Staatsexamens Nederlands als tweede taal (Nt2). Dit geldt óók als al je al de Nederlandse nationaliteit hebt, maar je vooropleiding in een andere taal hebt gevolgd.

Ben je van plan een opleiding aan de Hanzehogeschool in een andere taal te volgen? Dan gelden de taaleisen voor die betreffende studie. Deze vind je onder het tabje
'Toelating & aanmelding' op de opleidingspagina.

For the study programmes in English and German, a minimum English language proficiency level is required. Click here for more information.

Verblijfsvergunning

Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning, afhankelijk van je nationaliteit. Voor informatie over verblijfsvergunningen kun je contact opnemen met het International Office