Vier studenten in de stad

Van mbo naar hbo

Ben je (bijna) klaar met je mbo-opleiding maar nog niet klaar met studeren? Dan kun je overwegen om een hbo-opleiding te starten. Een hbo-diploma biedt andere arbeidsperspectieven en de mogelijkheid om je nog verder te ontwikkelen in een bepaald vakgebied. Op deze pagina vind je o.a. informatie over voorlichtingsactiviteiten, ervaringsverhalen en veelgestelde vragen.

Ga je werken of doorstuderen (naast je werk)?

 • Algemene foto

  Waar kan ik beginnen?

  Benieuwd welke stappen kunnen helpen om een studie te kiezen? In onze routekaart zie je eenvoudig wat jouw volgende stap naar een goede studiekeuze is.

  Bekijk routekaart
 • Hanze19-4-2021-3750.jpg

  Kennismaken met studeren aan het hbo

  Zit je in je voorlaatste jaar? Twijfel je over doorstuderen aan het hbo of heb je nog geen idee? Kom dan naar de HanzeXperience mbo en leer o.a. meer over studievaardigheden!

  Leer meer
 • Studentin hält eine Präsentation

  Volg de online voorlichting

  Hoe is het om te studeren aan het hbo? Wat zijn de verschillen? En hoeveel kost studeren ongeveer? Vóór elke Open Dag organiseren wij een online voorlichting, gegeven door oud-mbo'ers!

  Meld je aan
 • Studenten overleggen

  Volg een doorstroomkeuzedeel

  ​Wil jij na mbo4 doorstuderen naar het hbo? Of twijfel je nog? Tijdens een keuzedeel ga je ervaren hoe het is om te studeren op het hbo. Zo ga je nóg beter voorbereid naar het hbo!

  Naar keuzedelen
Thumbnail Ervaringsvideo mbo naar hbo - Hanzehogeschool Groningen.png

Hoe kijken oud-mbo'ers terug op de overstap van mbo naar hbo? Ze vertellen erover in deze video!

Veelgestelde vragen van mbo'ers