Vier studenten in de stad

Van mbo naar hbo

Ben je (bijna) klaar met je mbo-opleiding maar nog niet klaar met studeren? Dan kun je overwegen om een hbo-opleiding te starten. Een hbo-diploma biedt andere arbeidsperspectieven en de mogelijkheid om je nog verder te ontwikkelen in een bepaald vakgebied.

Zoek je een korte hbo-opleiding die praktijkgericht is? En past vier jaar studeren momenteel niet bij je? Kies dan voor een tweejarige Associate degree!

Meer informatie over de Associate degree

In onderstaande video vertellen zes oud mbo'ers over hoe zij de overstap van het mbo naar het hbo hebben ervaren. Waar liepen ze tegen aan? Wat ging goed? Welke tips hebben ze voor jou?

Thumbnail Ervaringsvideo mbo naar hbo - Hanzehogeschool Groningen.png

Ga je werken of doorstuderen?

 • Jouw studiekeuze - A-Z-lijst.jpg

  Volg een doorstroomkeuzedeel

  ​Wil jij na je mbo4 doorstuderen naar het hbo? Of twijfel je nog? Tijdens een keuzedeel ga je ervaren hoe het is om te studeren op het hbo. Zo ga je nóg beter voorbereid naar het hbo!

  Naar keuzedelen
 • Algemene foto

  Waar kan ik beginnen?

  Benieuwd wat je dit jaar kunt doen om een studie te kiezen? In onze routekaart kun je eenvoudig zien wat jouw volgende stap naar een goede studiekeuze is.

  Bekijk routekaart
 • Studentin hält eine Präsentation

  Maak kennis met het hbo!

  Zit je in het voorlaatste jaar van je opleiding en wil je graag kennismaken met het hbo? Bezoek dan de HanzeXperience en bezoek de Hanze!

  Meer informatie

Veelgestelde vragen van mbo'ers