Studiekeuzecheck

Jouw studiekeuze - ik heb geen idee.jpg

​Net als jij willen we graag dat je een studie kiest die bij je past en die je met succes af kunt ronden. Dat succes begint bij het kiezen van de juiste studie. Om te ontdekken of jij matcht met een studie, bieden we je de Studiekeuzecheck aan.

Inhoud van de Studiekeuzecheck

De inhoud van de studiekeuzecheck kan verschillen per opleiding, maar bij elke opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit minimaal twee onderdelen en een van deze onderdelen vindt plaats op de opleiding. Je kunt bijvoorbeeld worden uitgenodigd voor een matchingsgesprek nadat je een online vragenlijst hebt ingevuld of je maakt een praktijkopdracht en doet een toets en hebt aansluitend een gesprek. Wil je weten hoe jouw studiekeuzecheck eruit ziet, kijk dan bij de opleiding van je keuze.

Studiekeuzeadvies

Nadat je de studiekeuzecheck hebt gedaan, ontvang je een studiekeuzeadvies. Dit advies is niet bindend. Maar bij een negatief advies raden we je aan je te oriënteren op een andere opleiding. Je kunt daarbij de hulp inschakelen van één van onze studiekeuzeadviseurs.

Aanmelden

Heb je je keuze gemaakt, meld je dan aan. Vóór 1 mei aanmelden betekent dat de studiekeuzecheck een recht is. Ná 1 mei is de check verplicht. Neem je niet deel aan de verplichte studiekeuzecheck, dan kan de opleiding je inschrijving weigeren. Maar meld je je aan voor Social Work, dan is de studiekeuzecheck altijd verplicht. 

Aanmelden voor een studie verloopt via Studielink. Meer informatie over de aanmeldingsprocedure vind je hier.

Heb je je aangemeld voor een opleiding met aanvullende eisen of voor een fixusopleiding, dan is er geen sprake van een recht op een studiekeuzecheck. Let op, voor de fixusopleidingen is de uiterste aanmelddatum 15 januari. 

Daarnaast geldt voor internationale studenten dat zij de Studiekeuzecheck op afstand kunnen doen.