Blader door de Studiekeuzegids

Algemene foto

​​​​​​​​De brochure Studiekeuzegids is een middel om je te oriënteren​ op je mogelijkheden en een eerste selectie te maken van studies die je interessant lijken. Je vindt in de Studiekeuzegids meer over al onze opleidingen en de toelatingseisen.

Kun je wat extra hulp gebruiken bij het vinden van opleidingen die passen bij jouw interesses? Maak dan de studiekeuzetest. In 10-15 minuten ontdek je welke interessegebieden en bijbehorende opleidingen het beste bij je passen.  

Doe de test

Tips voor het lezen van de Studiekeuzegids

In de Studiekeuzegids vind je alle opleidingen die je kunt volgen aan de Hanzehogeschool. Dat zijn er nogal wat, dus hoe kun je het beste beginnen?

 • Stap 1 Wat zijn jouw interesses?

  In de Studiekeuzegids staat een overzicht met opleidingen per interessegebied. Welke interessegebieden spreken jou het meeste aan? Kijk welke opleidingen daar onderstaan en lees daar meer over.

 • Stap 2 Maak een eerste selectie

  Al wat opleidingen gezien die jou wel aanspreken? Houd voor jezelf een shortlist bij van 5 à 10 opleidingen.

 • Stap 3 Ben je toelaatbaar?

  Soms ben je meteen toelaatbaar bij de opleiding waar je interesse in hebt, in andere gevallen moet je nog wat extra vakken volgen of ben je met bepaalde profielen niet toelaatbaar. Kijk in het overzicht in de Studiekeuzegids of jij met jouw profiel toelaatbaar bent tot de opleidingen waar je interesse in hebt.

 • Stap 4 Verdiep je verder in onze opleidingen

  Heb je een lijstje met opleidingen die je leuk lijken? Dan is het tijd om je daar verder in te verdiepen! Vraag een brochure aan, kom naar onze Open Dagen of volg een meeloopdag.

Blader door de online Studiekeuzegids

HanzePromotieMaart22-1562.jpg