Studentendecaan

Studenten in overleg in het atrium van Zernikeplein 7

Je wilt in gesprek gaan met iemand. Bij Hanze Student Support kom je dan eerst terecht bij de studentendecaan. De decaan zal met jou je vraagstuk in kaart brengen en onderzoeken welke hulp het beste past bij jouw situatie.

Waarom naar de studentendecaan?

De studentendecaan geeft informatie en advies over onderwerpen die samenhangen met je studie of je persoonlijke omstandigheden. De decaan heeft expertise op het gebied van regelingen en procedures, studeren met een (tijdelijke) functiebeperking en personen en instanties die je verder kunnen helpen. Samen met de decaan ga je op zoek naar oplossingen binnen en buiten de Hanzehogeschool.

In sommige situaties kun je een beroep doen op een financiële ondersteuningsregeling. Ook kan het van belang zijn om je omstandigheden – alleen met jouw toestemming – aan de examencommissie van je opleiding te melden, bijvoorbeeld bij het aanvragen van studievoorzieningen. Ook kan de decaan jouw advies geven over de cursussen, groepen en online zelfhulp die de Hanzehogeschool aanbiedt.

De gesprekken met een decaan zijn vertrouwelijk. Zonder jouw toestemming of medeweten wordt er geen informatie doorgegeven aan derden. De studentendecanen werken centraal bij de afdeling Studentenzaken, zij zijn dus niet verbonden aan een school of opleiding en zijn dus onafhankelijk.

Studentenpsycholoog

Het kan zijn dat je met de decaan tot de conclusie komt dat je meer hulp of begeleiding nodig hebt. Dit kan via een van de vele cursussen of groepen die Hanze Student Support aanbiedt. Maar afhankelijk van je hulpvraag kun je ook begeleiding krijgen van de studentenpsycholoog

Route naar Hanze Student Support

Neem bij de Van OlstBorg de hoofdingang. Ga direct rechts. Dit is de B vleugel. Neem de blauwe trap naar de derde verdieping. Bij de Office, kamer B3.011, kun je terecht om een afspraak te maken, een vraag, of te melden dat je er bent als je al een afspraak hebt. Als je al een afspraak hebt, en de Office is gesloten, neem dan plaats in de wachtruimte, je wordt dan opgehaald.

Afspraak maken?

  • Studievoortganggroep

    Studentendecaan

    Als je met een decaan of studentenpsycholoog wilt spreken dan moet je een afspraak maken. Een afspraak kan telefonisch worden ingepland. Hanze Student Support is dagelijks bereikbaar van 10:00 - 12:00 en van 13.00 - 15.00 uur.