Studievereniging Archigenes

Studievereniging Archigenes

T.M.F.V. Archigenes is de studievereniging van Tandheelkunde en Mondzorgkunde. T.M.F.V. staat voor Tandheelkunde en Mondhygiëne FaculteitsVereniging, Mondhygiëne is de oude naam van de opleiding Mondzorgkunde.

Archigenes was een (tand)arts in de Romeinse tijd die met een aantal van zijn ideeën de tijd ver vooruit was, hij had als een van de eersten door hoe belangrijk een goede mondhygiëne voor de staat van het gebit was. Dit alles maakte hem tot de ideale naamgever voor een vereniging waarin mondzorg centraal staat.

Als studievereniging organiseren wij veel activiteiten voor alle leden gedurende het hele jaar. We hebben bijvoorbeeld onze maandelijkse borrels, feesten, een gala, het verenigingsblad ‘de Bonding’ en nog veel meer.

Een studievereniging verschilt van een studentenvereniging omdat je niet gebonden zit aan jaarclubs of verplichte ontgroeningen. Een studievereniging is er voor een extra beetje gezelligheid naast je studie, om studiegenoten (beter) te leren kennen en om je te helpen met vragen omtrent je studie.