Over het Programma

grotius_F8A1554.jpg

Er zijn veel hoogopgeleide vluchtelingen die naar Nederland komen en die dolgraag verder willen studeren maar niet weten hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen. “Wat moet ik doen om hier mijn studie te beginnen of af te maken?” is de vraag die bij hun speelt.

Het Grotius Programma is voor statushouders met een vluchtelingenachtergrond die op dit moment een verblijfsplaats hebben in Noord-Nederland en die bezig zijn met hun inburgering of deze al afgerond hebbenDit interculturele programma richt zich op het maken van de juiste studiekeuze en op succesvol studeren.

Het Grotius Programma ontleent zijn naam aan Grotius (of Hugo de Groot, 1583-1645). Grotius was een belangrijke geleerde op het gebied van Internationaal Recht die vanuit Nederland naar Frankrijk moest vluchten omdat hij vervolgd werd. In Frankrijk is hij hartelijk ontvangen en heeft hij zijn belangrijkste werk geschreven, de Jure Belli ac Pacis, waarmee hij als grondlegger van de moderne rechtstaat en het internationaal recht wordt gezien.

Met wie werken we samen?

Het Grotius Programma werkt onder meer samen met de gemeente Groningen en diverse andere gemeentes, het Talencentrum van de Rijksuniversiteit, NHL/ Stenden Hogeschool, het Voorbereidend Jaar, het UAF, Vluchtelingenwerk NN, het Alfacollege, Noorderpoort, ACLO en (internationale) studentenverenigingen.

startbeeld video Grotius