Verkorte Opleiding Docent Dans

Docent Dans

Heb je een bachelor Dans, of een bachelor/mbo4/VO-diploma met relevante werkervaring in het (educatieve) performing arts domein? Ontdek de verkorte opleiding Docent Dans aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts, Hanzehogeschool. Deze versnelde route biedt kansen voor instroom, afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring, met vrijstellingen binnen de reguliere bachelor Docent Dans. Ontdek jouw unieke traject naar een carrière als docent dans.

Voor wie

De verkorte opleiding van één jaar is beschikbaar voor kandidaten met een bachelor Dans. Kandidaten met een bachelor of mbo4/VO-diploma en relevante werkervaring in het (educatieve) performing arts domein kunnen ook deelnemen. De studieduur voor deze groep is ongeveer 2 jaar, afhankelijk van vooropleiding en werkervaring.

Op basis van vooropleiding en aantoonbare werkervaring worden vrijstellingen verleend binnen de reguliere bachelor Docent Dans, waarbij de benodigde studieduur wordt vastgesteld.

Wanneer en waar

Het aanmeldingsproces loopt parallel met de reguliere toelating voor de opleiding Ba Docent Dans (zie www.luciamarthas.nl). Het onderwijs vindt plaats in Amsterdam of Groningen. Kandidaten stellen een curriculum vitae en motivatiebrief op en gaan vervolgens in een toelatingsgesprek de mogelijkheid tot vrijstellingen bespreken.

Wat

De verkorte studieroute is maatwerk, waarbij de te volgen onderwijseenheden en de vorm daarvan per kandidaat worden bepaald. Zelfstudie is ook een optie binnen dit traject.

Meer informatie

Voor verdere informatie kun je contact opnemen via [email protected].