Honours 2.0. - Wat betekent dit voor jou?

Student presenteert voor digibord 2022.jpg

Sinds het studiejaar 2021 - 2022 is er een nieuw honoursprogramma! Een programma waarbij de vrijheid blijft om buiten de gebaande paden te struinen, maar er nóg meer keuzevrijheid voor jou om te kiezen uit een rijk en uitdagend aanbod van honoursonderwijs.

Met andere, gemotiveerde, ondernemende honoursstudenten van binnen en buiten je eigen school kan je in blokken van 5 ECs (zogenaamde 'labs') de grenzen van je kunnen opzoeken en over die grenzen heen stappen. Je vormt een community waarbinnen je kunt freewheelen, geïnspireerd door je medestudenten, coaches en experts vanuit het werkveld.

maxresdefault.jpg

Verschillen per jaar

Het eerste jaar begin je binnen je eigen school. Daarna kun je kiezen of je de diepte in wilt of dat je de breedte opzoekt. Het programma volg je buiten je studie om en beslaat in totaal 30 ECs, verdeeld in labs  van 5 ECs. Dit wordt bijgehouden op je unieke  edubadge. Het derde jaar is een expert-jaar en kies je ofwel het interdisciplinaire lab 'the leadership-challenge'  ofwel de verdiepende 'expert challenge' als je school die aanbiedt (niet iedere school kiest hiervoor)

1080 x 1080 formaat - HHC.jpg

Zijn de verschillen nog niet helemaal duidelijk? Geen probleem. Bekijk hier de infographic. Hier wordt het nog eens kort en bondig geschetst. Hierin wordt ook uitgelegd wat labsedubadges en punchcard activities zijn. 

Impact op je honoursprogramma binnen je school

Heb je nog vragen over wat dit betekent voor je eigen honoursprogramma? Neem contact op met de honourscoördinator van je school. Je vervult de rollen van pionier, aanjager en verbinder door met lef nieuwe uitdagingen aan te gaan en te onderzoeken hoe jij je stempel op de wereld kunt drukken. 

Het honoursprogramma biedt vrijheid. Daarom vraagt initiatief en een zelfstandige, nieuwsgierige houding om tot actie te komen en te onderzoeken waar jouw talenten liggen en hoe je die kunt en wilt gebruiken.

FAQ