Groningen 4.jpg

Studeren in Groningen

Groningen is de leukste studentenstad van Nederland en al eeuwen de perfecte plek voor studenten en ondernemers: een dynamische, internationale stad en regio met innovatieve bedrijven. Een stad die dankzij haar grote stroom aan (internationale) studenten voortdurend in het teken staat van samenwerking, vernieuwing en groei. Ontdek op deze pagina wat Groningen te bieden heeft!

Alles over studeren in Groningen

Ontdek wat Groningen te bieden heeft

 • Groningen 3.jpg

  Actief naast je studie

  Studie-, studenten- en sportverenigingen, werken naast je studie, er zijn allerlei mogelijkheden om naast je opleiding actief te zijn.

  Lees meer
 • Groningen 11.jpg

  KEI-week

  De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende studenten en de perfecte gelegenheid om de stad met al haar mogelijkheden te leren kennen en alle aspecten van het studentenleven te ontdekken.

  Lees meer
 • Groningen 2.jpg

  GroningenLife!

  De studenten van GroningenLife!, hét online magazine voor studiekiezers, maken je wegwijs in de wereld van het studentenleven in Groningen.

  Lees meer
 • Studentenstad Groningen - cultuur 1.jpg

  Groninger Museum

  Cultuur snuiven in de stad? Mogelijkheden genoeg, waaronder het Groninger Museum! Als student kun je gratis het museum bezoeken.

  Lees meer
 • ACLO tennis buitenbaan 2022

  Sporten bij de Aclo

  Wil je tijdens je studententijd lekker fit blijven? Bij de Aclo, het overkoepelende sportorgaan voor studenten in Groningen, kun je onbeperkt sporten voor maar 59,95 euro per jaar.

  Lees meer
 • Groningen 5.jpg

  Op kamers in Groningen

  Wil je op kamers wonen? Dan is het belangrijk om zo vroeg mogelijk op zoek te gaan naar woonruimte. GroningenLIfe geeft tips voor het vinden van een kamer.

  Lees meer