Bij Facility Management leiden we je op tot een facility professional met een gedegen bedrijfskundige basis en een goed ontwikkeld oog voor dienstverlening. Je regisseert en verbetert de ondersteunende processen in organisaties, instellingen en gebouwen met als doel het creëren van een gezonde, stimulerende, prettige en efficiënte (werk)omgeving voor de gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan processen als veiligheid, inkoop, huisvesting en catering. Meer weten? Vraag een brochure aanmeld je aan voor de open dag of voor een meeloopdag


Of app met tweedejaars student Facility Management Lotte via 06-28 49 74 14, zij beantwoord graag je vragen! Ook voor vragen over de aansluiting MBO-HBO ben je bij Lotte aan het juiste adres: ze heeft hiervoor de MBO-opleiding Facilitair Leidinggevende gedaan! 

Na je studie kun je binnen alle denkbare branches aan de slag: onderwijs-, financiële- en overheidsinstellingen, winkelcentra, hotels, stadions, beurslocaties, ziekenhuizen en zorginstellingen. Want overal werken facility managers. 

Het brede pakket aan werkzaamheden vraagt van jou een praktische en ondernemende houding. Omdat je niet alleen met verwante disciplines als ICT, HRM en financiën overlegt, maar ook met bijvoorbeeld leveranciers, eindgebruikers en directies, leer je om op verschillende niveaus als gesprekspartner op te treden. Als je daar bovenop ook nog houdt van het organiseren van bijvoorbeeld evenementen en oog hebt voor hospitality, dan is deze brede en praktische managementopleiding echt iets voor jou! 

Benieuwd naar wat een stagiare Facility Management nou eigenlijk de hele dag doet? Bekijk dan deze vlog van stagiaire Lynn!

 


{{'Opbouw_Title' | i18n}}

  • {{item.Title}}
    • {{child.Title}}

  • {{item.Title}}
    • {{child.Title}}

{{'Kernvakken_Title' | i18n}}

  • {{vak.Titel}}

{{'StudieInCijfers_Title' | i18n}}

Voor meer informatie kijk op www.studiekeuze123.nl/sic

{{'LatestNewsWidget_Title' | i18n}}

{{vm.newsItems[0].Title}}

{{'Article_ReadMore' | i18n}}

{{'TestimonialWidget_Title' | i18n}}

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:

Opbouw van je opleiding

Opbouw van je opleiding

In het eerste jaar oriënteer je je op alle facetten van het beroep van facility manager. Van huisvesting tot werkplekken voor medewerkers en van catering tot beveiliging.

Lees meer over de opbouw van de studie in

Jaar 1
Jaar 2
Jaar 3
Jaar 4    

Na het eerste jaar

Na het eerste jaar

Aan het einde van het eerste jaar maak je jouw keuze voor één van de twee majors van de studie Facility Management: Facility Management in Business of Hospitality in Business.

Met Facility Management in Business kies je voor een brede
toegepaste bedrijfskundige managementopleiding, uiteraard in de context van facility management.

De major Hospitality in Business biedt je een breed aanbod aan facilitaire onderwerpen, maar legt de focus op de wereld van hospitality, leisure and events. Het gaat om gastheerschap, klantbeleving, experience en ‘needs & demands of people’. Belangrijke elementen van dit traject zijn ook ondernemerschap, leiderschap en organisatiepsychologie.

Je vindt hier alles over jaar 2 van de studie.

Keuze en begeleiding

Keuze en begeleiding

Vanaf het eerste jaar heb je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLB'er). Hij of zij begeleidt je bij de keuzes die je maakt in je studie en leert je hoe dat moet. Een paar keer per jaar bespreek je je studieresultaten. Je studieloopbaanbegeleider kan zo goed de vinger aan de pols houden.

Verder ondersteunt de studieloopbaanbegeleider jou bij het ontwikkelen van de competenties die je nodig hebt. In een persoonlijk ontwikkelingsplan leg je vast welke competenties je al hebt verworven en aan welke competenties je nog wilt werken. Ook onderbouw je je keuzes die je tijdens de opleiding maakt. Ten slotte leg je je keuzes vast in een jaarlijkse studieovereenkomst.

Stage lopen

Stage lopen

Het tweede jaar staat in het teken van je managementstage. Je gaat een half jaar als 'assistant to the manager' aan de slag in een bedrijf. Dat kan in Nederland, maar een deel van de studenten Facility Management gaat naar het buitenland. Het is geen verplichting om naar het buitenland te gaan, maar er zijn heel veel mogelijkheden. We ondersteunen je bij het vinden van een geschikte stageplek, in Nederland óf in het buitenland.

Minoren

Minoren

In het eerste halfjaar van het derde studiejaar is het helemaal aan jou. Je kunt zelf kiezen welke minor je volgt. Het instituut voor Facility Management heeft eigen minoren , maar je kunt ook voor een heel ander programma buiten ons instituut of zelfs buiten de Hanzehogeschool kiezen. Het gaat om het verdiepen of verbreden van je kennis en je bepaalt zelf op welk vlak je dat wilt doen.

Afstuderen

Afstuderen

Het afstudeertraject is het laatste onderdeel van je opleiding. Je loopt stage bij een bedrijf of organisatie waar je een opdracht uitvoert die gekoppeld is aan één of meer beroepsrollen binnen het vakgebied van facility management (bijvoorbeeld adviseur, manager, projectleider, ondernemer).
Je toont tijdens en bij afronding van het afstudeertraject aan dat je over de kwalificaties, competenties, kennis en vaardigheden beschikt om als facility manager op hbo-niveau aan de slag te gaan.

Internationale mogelijkheden

Internationale mogelijkheden

Je hoeft je bij het Instituut voor Facility Management beslist niet tot Nederland te beperken. Je hebt tal van mogelijkheden. Je kunt je stage in het buitenland doen of bijvoorbeeld je minor invullen door een halfjaar aan een universiteit in een ander land te gaan studeren. Je studieloopbaanbegeleider (SLB'er) helpt je tijdens je studie om de juiste keuzes te maken. Daarnaast is er het Bureau Buitenlandstages dat je kan begeleiden bij het vinden van een stageplek in het buitenland.

Extra uitdaging

Het honours talentprogramma

Er zijn vele mogelijkheden om je te onderscheiden binnen de opleiding: door de inhoudelijke keuzes die je maakt tijdens je studie, maar ook door deel te nemen aan één van de ‘talentroutes’. Je volgt bijvoorbeeld een honours talentprogramma naast je normale studieroute, je wordt student-assistent of je gaat voor een honoursstage in een zogeheten meester-gezeltraject. Of wie weet studeer je wel cum laude af.

Topsport

Topsport en studie combineren

Ben jij topsporter? Wil jij topsport combineren met Facility Management? Dan is de Hanzehogeschool Groningen dé plek voor jou. Share your talent. Move the world. Bij ons draait het om jouw talent ontwikkelen en inzetten. Dankzij onze topsportregeling kun je het beste uit je topsportcarrière én maatschappelijke carrière halen en scoor jij in studie én topsport.

Honderden topsporters gingen je al voor, zoals alumna Sanne Meijer, wereldkampioen wakeboarden: "Ik ben zo'n zeven maanden per jaar aan het reizen voor mijn sport. Zonder topsportregeling was het voor mij vrijwel onmogelijk geweest om een studie te volgen. De combinatie van studeren en topsport was soms lastig, maar dankzij de hulp van docenten was het erg goed te doen. Zelfs beter dan verwacht."

Ontdek op Hanze.nl/topsport waarom ons aanbod voor topsporters uniek is in Nederland en kom ook studeren in Groningen: TOPsportstudiestad!


{{'EducationProfile_Title' | i18n}}

{{'EducationProfile_VWO' | i18n}}

{{'EducationProfile_HAVO' | i18n}}

{{'EducationProfile_MBO' | i18n}}

{{'Opleidingen_Title' | i18n}}

{{'Location_Title' | i18n}}

{{'Locations_Title' | i18n}}

{{vm.model[0].Title}}

{{vm.model[0].Street}}
{{vm.model[0].ZipCode}}  {{vm.model[0].City}}

{{'ContactInformation_Title' | i18n}}

{{vm.userIsAuthenticated && vm.isRootPortal ? 'LatestNewsWidgetAuthenticated_Title' : 'LatestNewsWidget_Title' | i18n}}

{{'CalendarWidget_Title' | i18n}}

{{'CalendarWidget_Intro' | i18n}} {{vm.portalTitle}}

  • {{item.StartDate| date:'d MMM'}} {{item.StartDate| date:'d MMM'}} - {{item.EndDate| date:'d MMM'}} {{item.Title}}