Tentoonstelling Duurzaamheid in Beeld UMCG

 • Evenement
afbeelding flyer expo Green Team.jpg
 • Datum
  • startdatum

  • einddatum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  UMC Groningen

  locatie

Deze presentatie toont beeldend werk over het gebruik van wegwerpproducten tot energieverbruik; Studenten van Academie Minerva deden onderzoek naar verduurzaming in de medische wereld.

In het UMCG wordt rekening gehouden met de gevolgen van ons handelen op het milieu. Groepen gemotiveerde medewerkers: de Green Teams, werken op hun eigen afdelingen aan een duurzame manier van werken. Met rondleiding van enkele Green Teams deden studenten van verschillende leerjaren, disciplines en opleidingen onderzoek op de werkvloer.  

In de Offcourse Sustainability in Care, onder begeleiding van docent Tessa Hesseling, verdiepten de studenten zich zestien weken lang in het gebruik van verschillende materialen, hun levenscyclus en de impact van het gebruik. De OffCourse begon met vragen als: ‘Wat is duurzaamheid?’ en ‘Hoe vergroot ik, als maker, het bewustzijn rond onderwerpen als duurzaamheid?’ Na deze zoektocht volgden er  rondleidingen op verschillende afdelingen van het UMCG.  

In de laatste fase van de Offcourse was het de taak om de bevindingen van deze onderzoeken, rondleidingen en lessen om te zetten naar een werk. Deze werken vertellen elk een verhaal van bewustwording, uitdagingen en hoop en willen bijdragen aan het gesprek over het vinden van alternatieven voor een duurzame toekomst. 

Deelnemende studenten: Hanna van den Burg, Polina Filippova, Thies de Groot, Annika van Hemert, Flavia Sandu, Maria Sedova, Varuna Slik, Noëlle Rittersma, Marit Slot, Yi-Jen Song, Viktoria Stefanova, Dylan Waters, Goda Dumbrauskaite, Catootje Akkersdijk, Arnold Doornbos, en Pia Hekma Wierda. 

De tentoonstelling wordt geopend op 15 februari om 16.00 door Ate van der Zee, voorzitter Raad van Bestuur UMCG en Dorothea van der Meulen, Dean van Academie Minerva.

Locatie: Fonteinstraat, UMCG

Interessegebieden

 • Cultuur en Kunst

Organisatie