Kenniscentrum Kunst & Samenleving

Het Kenniscentrum Kunst & Samenleving onderzoekt en ontwikkelt nieuwe artistieke praktijken in verbinding met uiteenlopende sectoren in de samenleving. Het doet praktijkgericht onderzoek naar hoe kunstenaars, ontwerpers, musici en docenten kunsteducatie kunnen bijdragen aan een menswaardiger en duurzamere wereld. Dat bereiken we door vanuit de kunsten intensief samen te werken met andere sectoren.

Lectoraten

 • Ik zie ik zie

  Image in Context

  Het praktijkonderzoek van het lectoraat Image in Context focust zich op nieuwe rollen, praktijken en werkwijzen van kunstenaars.

  Image in Context
 • One window is enough

  Music in Context

  Het lectoraat Music in Context richt zich op de ontwikkeling en de praktijk van musici wanneer zij werkzaam zijn binnen en buiten de kunsten.

  Music in Context
 • AS Kleiworkshop Hanze

  Art & Sustainability

  Het lectoraat Art & Sustainability onderzoekt hoe de transitie naar een duurzame samenleving vorm kan krijgen als je daar het domein van kunst actief bij betrekt.

  Art & Sustainability
 • Kunsteducatie tentoonstelling

  Kunsteducatie

  Het lectoraat Kunsteducatie voert praktijkgericht onderzoek uit naar actuele kwesties in de binnen- en buitenschoolse kunsteducatie.

  Kunsteducatie

Alle projecten

Bekijk meer
Sla over

Nieuws

Bekijk meer
Sla over

Onze mensen

Ontmoet onze mensen
Sla over

Contact

 • Kenniscentrum Kunst & Samenleving

  Het Kenniscentrum Kunst & Samenleving onderzoekt en ontwikkelt nieuwe artistieke praktijken in verbinding met uiteenlopende sectoren in de samenleving. We komen graag in contact.