Studenten Academie Minerva beschilderen muur in de Van Mesdagkliniek

  • Nieuws
academie_minerva_mesdag_2023_2.jpg

Net als in 2021 hebben studenten van Academie Minerva een grijze muur van FPC Dr. S. van Mesdag in Groningen beschilderd. De muur staat direct na de hoofdingang op een prominente plek op een binnenplein. Hij vormt een eerste impressie voor wie binnenkomt en een laatste indruk voor wie vertrekt, kortom een plek voor transformatie

"De lijn staat voor een reis"

Een van de studenten die mee heeft gewerkt aan het project, is Nathalie Goosen. 'Ik let vooral veel op details. Je maakt het ontwerp best klein, maar het komt op een enorme muur te staan, dus het moet goed kloppen.' Goosen legt uit wat er op de muur te zien is: 'Het wordt een soort lijn die doorloopt en in het midden zit een knoop die door figuren wordt losgemaakt. De lijn staat voor een reis, een pad dat je samen beloopt. Samen kom je soms obstakels tegen en die los je dan op.'

nathalie_minerva_mesdag_2023.jpg

Kunst daagt uit

Wouter Bosma, de coördinator van de kunstcommissie van Van Mesdag, is erg enthousiast over het kunstwerk. "Kunst verwondert en daagt uit. Iedereen heeft een mening over dit werk. Het doet een appèl op je. Veel mooier dan die saaie grijze muur met een negatief appèl."

Zowel patiënten als medewerkers hebben gestemd op 5 ontwerpen die de studenten vooraf hadden gemaakt: 155 medewerkers en 34 patiënten hebben een voorkeur aangegeven. Vervolgens hebben studenten de feedback van de stemmers verwerkt tot een definitief ontwerp.

Foto's: Jaspar Moulijn

Interessegebieden

  • Cultuur en Kunst

Organisatie