Junior Academy Minerva

jam_junior_academy_minerva.jpeg

​Bereid je je momenteel voor om komend studiejaar toelating te doen bij één van onze bachelors? Dan is Junior Academy Minerva (JAM) misschien iets voor jou!

In Groningen kun je je aanmelden voor de bachelors Autonome Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Op onze locatie in Leeuwarden kun je Popular Culture studeren. Het programma van JAM sluit aan bij de propedeuses van deze bachelors en heeft als doel om talentvolle deelnemers op te leiden tot gemotiveerde eerstejaars studenten. Je maakt als deelnemer van JAM deel uit van de learning community die Academie Minerva is, met een studentenpopulatie van meer dan 48 verschillende nationaliteiten. De opleiding wordt tweetalig aangeboden.

Het programma
Gedurende een traject van 16 weken maak je kennis met verschillende onderdelen van onze opleidingen waarbij het mogelijk is om (in overleg met de toegewezen docent/ coach) een eigen route te kiezen. Naast beeldende- en ontwerpopdrachten (zowel analoog als digitaal), bezoek je enkele werkplaatsen, leer je meer over theorie en krijg je informatie over de programma's van de verschillende opleidingen en de beroepsperspectieven. Ook worden ontmoetingen met eerstejaars studenten en alumni georganiseerd.

Duur van JAM
JAM wordt twee keer per jaar aangeboden; in het na- en voorjaar en duurt 16 weken. Reguliere vakanties worden in het programma verwerkt. De eerste groep start in september en eindigt in januari. De tweede groep start in februari en eindigt in juni. De lessen vinden plaats op woensdagavond van 18:30-21:30. Daarnaast is het mogelijk om zelfstandig aan projecten te werken op maandagavond van 18:30-21:30.

Aan het eind van het programma vindt een evaluatiegesprek plaats. Bij voldoende en aantoonbare aanwezigheid ontvang je een certificaat van deelname. JAM bereidt voor op een toelating bij één van de vier bachelors van Academie Minerva. Een regulier toelatingsgesprek vindt plaats na aanmelding in Studielink. Hierna ontvang je één (of meer) thuiswerkopdracht(en) van de bachelor(s) van je voorkeur(en) en een uitnodiging voor het gesprek.

Voor wie?
JAM is bedoeld voor talentvolle leerlingen uit het voortgezet onderwijs (havo/vwo) en het mbo (niveau 4) uit de drie noordelijke provincies. Daarnaast biedt een tweetalig programma ruimte om internationale deelnemers toe te laten die in de buurt wonen, werken of studeren. Overige belangstellenden (denk aan een tweede studie of carrière switch) zijn ook van harte welkom. De minimumleeftijd is 16 jaar.

Kosten
De kosten voor JAM bedragen rond € 860,-. Dit is inclusief het intakegesprek en het gebruik van basismaterialen. Tijdens de eerste les wordt toegelicht welke dit zijn. Eventuele aanvullende of afwijkende materialen zijn voor eigen rekening en kunnen worden aangeschaft in de shop van Academie Minerva (of worden meegebracht).

Deadlines aanmelding:
JAM 1 (start in september): 1 juni
JAM 2 (start in februari): 1 januari

Na aanmelding en het verstrijken van de deadline ontvang je een uitnodiging voor een toelatingsgesprek op de academie. Als je wordt geplaatst, ontvang je uitgebreide informatie over het programma en de betaling van het cursusgeld. Betaling in termijnen is mogelijk.

Aanmelden kan gedurende het hele studiejaar. We starten bij een groepsgrootte van tenminste 16 personen. 

Nieuwsgierig geworden naar wat we doen? Neem een kijkje op ons instagram account: @junior.academy.minerva

Locatie
De lessen vinden plaats op Academie Minerva, Zuiderdiep 158 in Groningen.

Ben je op zoek naar tips en feedback voor het samenstellen van je portfolio? Misschien is onze Portfolio coaching dan iets voor jou. 

Portfoliocoaching

Heb je nog vragen?