Webinar Goed ouder worden in je dorp of wijk

 • Evenement
Werkplaats Sociaal Domein Noord.jpg
 • Datum
  • datum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  Online

  locatie

'Als je het leuk vindt om anderen te ontmoeten en om samen iets te doen, wees dan welkom in één van de Thuiskamers in Het Hogeland'. Hier gaan Annouk Rozema en Sandra Schoonbeek, van de Thuiskamers en Seniorenvoorlichting van de gemeente Het Hogeland ons in dit webinar meer over vertellen.

De thuiskamers werken volgens drie ‘eenvoudige’ principes namelijk: de mens centraal, positief welbevinden en de kracht van betekenis. Iedereen is welkom in de Thuiskamers, waarvan Het Hogeland er inmiddels 26 heeft. De Thuiskamer is een activiteit bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden. In de praktijk komen er veel plussers op af. Formele partijen waaronder zorg zijn betrokken als doorverwijzers en meedenkers maar niet in de praktische uitvoer. Het is informeel. Door het samenspel tussen vrijwilligers en deelnemers (samen ‘meedoeners’) is iedere Thuiskamer daardoor een unieke plek waarin je je thuis kunt voelen.”

Grolloo Zorgt 
Ook gaat Siny Vink, dorp coördinator van Grolloo, ons meenemen in haar opdracht om bij te dragen aan een leven lang zo zelfstandig mogelijk en met plezier wonen in Grolloo. Dat doet zij door inwoners bij te staan bij de uitdagingen van het leven. En dat lukt alleen maar door het draagvlak van het dorp en de hulp van heel veel vrijwilligers die bereid zijn om hun dorpsgenoten te helpen. De hulp kan individueel zijn, maar ook meer gericht op groepen. En het kan kortdurend zijn of langere tijd. Daarnaast denk Siny mee over de bouw van de ouderenhuisvesting naast het dorpshuis. Daar komen 12 appartementen speciaal voor de ouderen uit Grolloo (of op een of andere manier verbonden met Grolloo). 

Aanmelden voor de webinar