Docent­onderzoeker Hinke van der Werf inspireert op Congres Jonge Mantelzorg

  • Nieuws
Uitreiking proefschrift

Op 9 oktober vond het nationale congres 'Jonge Mantelzorg' plaats. Op dit congres, georganiseerd door Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg, was er aandacht voor de mentale gezondheid van jonge mantelzorgers.

Kennisinstituten en jonge mantelzorgprofessionals verzorgden, samen met jonge mantelzorgers zelf, diverse verdiepende sessies rondom de impact en het welbevinden van jonge mantelzorgers.

Docentonderzoeker Hinke van der Werf, recent gepromoveerd op dit thema, mocht een lezing verzorgen met als titel: "The future depends on what you do today". Waarbij ze inging op de fysieke, mentale en maatschappelijke gevolgen voor jonge mantelzorgers door onder andere bezuinigingen in de zorg en het onderwijs.

Daarnaast mocht ze haar proefschrift overhandigen aan demissionair staatssecretaris van VWS Maarten van Ooijen met de hoop om de urgentie van dit thema door te geven aan het volgende kabinet.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom jonge mantelzorg? Bekijk dan de pagina van de Strategische Alliante Jonge Mantelzorg.

Meer weten over het proefschrift van Hinke? Je leest het hier

Contact