WINST zet familie in als onderzoekers

  • Nieuws
WINST-project foto.jpg

WINST wil inzicht krijgen in hoe familie-ervaringsdeskundigen de samenwerking tussen professionals en mensen met langdurige psychische kwetsbaarheden kunnen verbeteren. Inmiddels is het project afgerond en is de publicatie “Bouwstenen” beschikbaar. Zorgorganisatie Lentis gaat ermee aan de slag.

Het doel van dit praktijkgerichte onderzoeksproject was inzicht krijgen in de manier waarop familie-ervaringsdeskundigen de samenwerking tussen cliënten met ernstige en langdurige psychische kwetsbaarheid, hun naasten/mantelzorgers en professionals kunnen verbeteren en versterken. En welke invloed dat heeft op de kwaliteit van zorg en welbevinden die alle betrokkenen ervaren.

De publicatie “Bouwstenen, samenwerken in de triade bij langdurige zorg in de GGZ” is intussen verschenen. Zorgorganisatie Lentis gaat aan de slag met de implementatie ervan.

WINST staat voor: Werken In het Netwerk en STeunsysteem van mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid. Het is een project van het lectoraat Maatschappelijke participatie van mensen met psychische beperkingen. Bijzonder aan het WINST-project is de inzet van familie-ervaringsdeskundigen als onderzoekers.

Hier vindt u meer informatie en de publicatie "Bouwstenen"