Standup Digitale Transformatie in zorg en welzijn een succes

 • Nieuws
Health Noord standup1.jpg

Op dinsdag 11 juni werd er een standup en meet & greet georganiseerd voor medewerkers Hanze en Health Noord die betrokken zijn bij Digitale Transformatie in zorg en welzijn. Ook waren er externe partners bij om ook mogelijke regionale samenwerkingen te kunnen bespreken. De uitkomst? Een geslaagde middag met nieuwe inzichten van de lopende projecten en met name veel nieuwe ontmoetingen.  

Tijdens de sessie lag de focus op de digitale transformatie in zorg en welzijn. Zo waren er een aantal sprekers die vertelden over lopende projecten binnen dit thema. We luisterden naar: 

 • Wolter Paans over Advance Care Planning en Point-of-Care-technologie  
  Twee onderwerpen die centraal staan bij onderzoek dat vanuit het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek en het UMCG wordt uitgevoerd op het gebied van spoedeisende hulp en thuiszorg.  

 • Miriam van Ittersum over @HealthTech in Society en Train de Change Agent 
  HealthTech in Society is een SPRONG-programma dat onderzoek doet naar het toegankelijk maken van geschikte technologische innovaties voor mensen met een lage sociaal economische status  om zo hun gezondheid en welzijn te bevorderen. Train de Change Agent bevordert de s(t)imulatie van implementatie van digitale technologie in de ouderenzorg. 

 • Carmel Thijssen sprak namens Marieke de Boer over Digitale Transformatie Onderwijs  
  Binnen dit project wordt volop gewerkt aan de digitale transformatie een plek te geven in het onderwijs. Hiervoor is onder andere al een beleeflocatie ontwikkeld in samenwerking met @TZA Groningen waar men langs kan komen om digitale middelen te testen om toe te passen in het onderwijs.  

 • Peter Zwart vertelde over Digitale Held  
  Een project waarbij serious gaming wordt ingezet om de kritische digitale vaardigheden van kwetsbare jongeren te ontwikkelen en ze digitaal en financieel weerbaarder te maken.  

Daarna was het tijd om te speeddaten. Eerst met mensen binnen het eigen interessegebied en vervolgens ook met mensen daarbuiten. Al snel zat de sfeer er goed in en werden er volop nieuwe connecties gemaakt en goede gesprekken gevoerd.  

Een geslaagde middag die naar meer smaakt!