'Met deze master wil ik de nieuwe generatie inspireren om een mooie toekomst op te bouwen'

  • Student aan het woord
Habib Kazemi

Habib Kazemi - Masterstudent Sport en Bewegingsonderwijs (SBO)

Sinds september 2020 volgt Habib Kazemi de masteropleiding Sport en Bewegingsonderwijs (SBO) bij het Instituut voor Sportstudies. 'Een zéér interessante studie voor alle docenten met een bachelor ALO diploma', zo meent hij.

Oorspronkelijk komt Habib uit Afghanistan. Een uitzichtloze oorlog in zijn geboorteland in combinatie met zijn politieke overtuigingen en ambities hebben ervoor gezorgd dat hij zijn land moest ontvluchten. Begin 2002 kwam Habib als vluchteling in Nederland aan. 

'Van kinds of aan was sport mijn passie en uitlaatklep, en in Nederland ook de redding. Na mijn studententijd ben ik docent geworden in het onderwijs. Niet omdat ik een baan moest hebben, maar omdat ik merkte dat ik een verandering kon veroorzaken. Ik heb ook mijn passie voor taekwondo en lesgeven kunnen omzetten in het oprichten van Kazemi Taekwondo Academie. Daarnaast heb ik de eer gehad om als hoofd-bondscoach van het Nederlandse taekwondo-team te dienen. Sindsdien gebruik ik mijn levenservaring als voormalig vluchteling in combinatie met mijn professionele coaching skills om de jongeren te inspireren en te empoweren.'