Voeding en Gezondheid
- Minor
Voeding en Gezondheid
Ben jij geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding en hoe je voedingsstoffen kunt onderzoeken om nieuwe, duurzame én gezonde voedingsproducten te ontwikkelen? En wil je je verdiepen in wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een nieuw voedingsproduct? Dan is de minor Voeding en Gezondheid iets voor jou!
Deze minor is een samenwerking van het Instituut voor Life Science & Technology (ILST) en opleiding Voeding & Diëtetiek van de Academie voor Gezondheidsstudies (V&D). In deze minor leer je analyseren wat een gezond product is en wat een gezond product doet in het lichaam. Je gaat in op verschillende voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten en kijkt welke functie deze stoffen hebben in het
lichaam. Daarnaast werk je veel aan projecten rondom concrete vraagstukken uithet werkveld en aan de Food Innovation Bachelor's Award van het Voedingscentrum om (nieuwe) innovatieve en duurzame voedingsproducten te ontwikkelen of te verbeteren. Ook het in de markt zetten van een nieuw product komt aan bod.
De minor bestaat uit twee kwartalen waarbij zowel lessen en praktijkopdrachten gevolgd worden bij ILST (locatie van DoorenVeste) als bij V&D (locatie Wiebenga).
Deze minor is toegankelijk voor studenten van de opleidingen Bio-informatica, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (beide afstudeerrichtingen), Chemie en Voeding en Diëtetiek die 60 ECTS uit hun propedeuse en 48 ECTS uit de hoofdfase hebben behaald. Studenten Chemische Technologie volgen de minor in het 1e semester van het vierde jaar. Voor hen geldt dat ze 60 ECTS uit hun propedeuse hebben behaald voor inschrijving. Aanmelden voor de minor kan via Osiris, tot 4 weken voor aanvang van de minor.
Hogeschooldocent Rendementen
Hoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?