‘Je leert samenwerken op echte projecten’

  • Student aan het woord
Anna Rossel.jpeg

Vierdejaars Biologische en Medische Research Anna Rossel wilde graag meer leren over de connectie tussen menselijke cellen en menselijke gezondheid, dus koos ze voor de minor Voeding & Gezondheid.

'Ik weet eigenlijk al een tijdje dat ik voeding erg interessant vind, dus was het niet moeilijk om een minor te kiezen. Ik vind het interessant om de link te leggen tussen onze dagelijkse gezondheid en ons eetpatroon en wat er gebeurt in onze cellen, en dat komt bij deze minor mooi naar voren.

Tijdens de minor krijgen we vakken over bijvoorbeeld voedingsleer en analysemethoden, en de dingen die we daar leren passen we meteen weer toe in allerlei projecten. Zo werken we nu aan een opdracht van een bedrijf dat graag waterlinzen wil gebruiken als plantaardige eiwitbron. Ze zijn alleen van zichzelf niet zo lekker, dus proberen wij ze aantrekkelijker te maken. En we doen ook onderzoek onder mogelijke consumenten, dus we bekijken het echt van alle kanten.

Het leukste vind ik dat de studenten uit allerlei vakgebieden komen. We hebben mensen van Voeding & Dietetiek, Biologie, Chemie, Informatica en nog veel meer opleidingen. De groepen worden zo ingedeeld dat je meteen leert om interdisciplinair te werken, en dat kennis uit alle gebieden kan gebruiken om tot een goede oplossing te komen. Dit is volgens mij een mooie manier om te leren, en ook om te zien hoe het in het werkveld eigenlijk gaat.

Ik wil zeker de voedingsindustrie in, dus ik vind deze minor erg waardevol en ik zou hem ook zeker aanraden aan iedereen die meer wil leren op dit gebied. Ik denk er ook over om de master Duurzame en Gezonde Voeding nog te volgen, maar eerst mijn eigen opleiding maar afmaken!'