Minoren

Biologische en Medische Research 2022 5.jpg

In het derde jaar van de opleiding BML Research kun je een minor kiezen. Dit is een pakket van vakken van een half jaar, en dit kan zowel verdiepend en aansluiten bij je eigen opleiding, of juist verbredend. Er zijn verschillende minoren om uit te kiezen binnen ons instituut, en daarnaast kun je ook nog een minor volgen binnen de Hanze, op een andere hogeschool of universiteit, of in het buitenland.

Hieronder enkele voorbeelden van minoren die je op dit moment kunt volgen. Op dit moment zijn we bezig met het vernieuwen van het onderwijs, dus het kan zijn dat de minoren in de komende jaren gaan wijzigen.

Medical Biology

Tijdens deze Engelstalige minor ga je bijvoorbeeld aan de slag met het werkingsmechanisme van cyclosporine A bij transplantaat-afstoting, het onderzoek aan stamcellen en de rol van prebiotica op het functioneren van darmcellen. Daarnaast werk je aan de extractie en detectie van artemisinine uit planten, toxiciteitstesten en het maken van geneesmiddelen. 

Biotechnology

Je doet tijdens deze Engelstalige minor bijvoorbeeld onderzoek naar de rol van glycosylering (koppeling van suiker aan eiwitten) van voedselbestanddelen en lichaamseiwitten in relatie tot gezondheid, enzymatische modificatie van zetmeel en eiwitzuivering. Ook doe je onderzoek naar biomarkers bij menselijke ziekten of andere biologische processen.

Bioinformatics for the Life Sciences

Deze Engelstalige minor richt zich op het verwerven en ontwikkelen van digitale (programmeer)vaardigheden die professionals in de levenswetenschappen kunnen helpen de data en problemen in de moderne biomedische wetenschappen aan te kunnen.

Food Ingredients and Health

Deze minor biedt de mogelijkheid om kennis te verbreden op het gebied van voedselingrediƫnten, analyse methoden van voedselingrediƫnten en methodes om (metabole) effecten aan te tonen.

Klik hier voor meer informatie en de meest gestelde vragen over minoren