‘Ik wilde uitgedaagd worden in een vakgebied dat blijft groeien’

  • Student aan het woord
Shirin Abdulkarim.jpg

Vierdejaars student Shirin Abdulkarim wilde na haar mbo studie tandartsassistente nog doorleren, en koos voor de opleiding Biologische en Medische Research.

‘Na mijn mbo-opleiding tandartsassistente merkte ik dat ik het werk niet uitdagend genoeg vond, en dat ik behoefte had om meer te leren en te blijven groeien. Daarom besloot ik Biologische en Medische Research te gaan studeren, want dit vakgebied is ontzettend innovatief en blijft zich ontwikkelen.

Oorspronkelijk was mijn plan om mondzorgkunde te gaan studeren, maar hiervoor werd ik uitgeloot. Uiteindelijk vind ik dit helemaal niet erg, want bij Biologie en Medische Research heb ik mezelf ontzettend kunnen ontwikkelen. Ik vond het wel spannend, want ik heb wel havo gedaan nooit afgemaakt, en merkte daardoor dat ik in het begin wel moeite had met het niveau van de vakken. De practica waren wel erg leuk, en dat motiveerde me om door te zetten.

Ik denk dat je voor deze studie wel enig doorzettingsvermogen nodig hebt. Dat is namelijk ook iets wat je in de wetenschap nodig hebt, een project gaat niet altijd zoals je het had gepland. Maar uiteindelijk ben ik blij dat ik de studie heb gedaan, want ik had nooit verwacht dat ik zo veel zou leren. Er zijn in dit vakgebied zo veel interessante nieuwe technieken en onderwerpen, het staat nooit stil.

Ik ben inmiddels 28 en heb ook twee kinderen, dus dat was soms best zwaar met al die praktijkdagen. Maar volgens mij moet iedereen die biologie interessant vindt deze opleiding aankunnen. Ik heb het zelfs gehaald terwijl ik mijn havo nooit heb afgemaakt en ook nog voor twee kinderen moest zorgen. Als ik het kan, kan iedereen het!'