Minoren

Chemie 2022 4.jpg

In het derde jaar van de opleiding Chemie kun je een minor kiezen. Dit is een pakket van vakken van een half jaar, en dit kan zowel verdiepend en aansluiten bij je eigen opleiding, of juist verbredend. Er zijn verschillende minoren om uit te kiezen binnen ons instituut, en daarnaast kun je ook nog een minor volgen binnen de Hanze, op een andere hogeschool of universiteit, of in het buitenland.

Hieronder enkele voorbeelden van minoren die je op dit moment kunt volgen. Op dit moment zijn we bezig met het vernieuwen van het onderwijs, dus het kan zijn dat de minoren in de komende jaren gaan wijzigen.

Bio-analyse in geneesmiddelenonderzoek

Binnen deze minor maak je kennis met een hele reeks aan analysetechnieken en leer je hoe je deze
technieken kunt gebruiken om medicijnen in het lichaam op te sporen. Maar de minor richt zich niet uitsluitend op analyse, je krijgt ook meer inzicht in andere processen in de geneesmiddelenindustrie.

Circulaire Chemie

Binnen deze minor verdiep jij je kennis van duurzaam chemisch onderzoek. Je werkt in projectvorm aan een actueel vraagstuk dat is aangedragen door bedrijven en instellingen uit de regio, en draagt zo bij aan de ontwikkeling van duurzamere chemie.

Food Ingredients and Health

Deze minor biedt de mogelijkheid om kennis te verbreden op het gebied van voedselingrediƫnten, analyse methoden van voedselingrediƫnten en methodes om (metabole) effecten aan te tonen.

Klik hier voor meer informatie en de meest gestelde vragen over minoren.