'Ik wilde meer weten over processen in de fabriek'

  • Student aan het woord
Wouter Kok

Wouter wilde graag met grotere technische processen werken en meer weten over processen in de fabriek, dus besloot hij na zijn mbo door te gaan met de hbo studie Chemische Technologie.

‘Tijdens mijn opleiding chemisch-fysisch analist merkte ik dat ik niet alleen maar in de analyse en kwaliteitscontrole wilde werken, maar dat ik graag wilde meewerken aan grotere processen. Toen mensen aangaven dat ik daarvoor een hbo-studie moest hebben gedaan, ben ik me hierin gaan verdiepen.

Ik heb ter voorbereiding Keuzedelen gevolgd, en dat heeft wel geholpen om een beter beeld te krijgen van wat een hbo-studie inhoudt. Door verschillende omstandigheden had ik het wiskunde-onderdeel niet gehaald, dus heb ik uiteindelijk in overleg besloten om gewoon in het eerste jaar te beginnen en niet het versnelde traject te doen. Dat was achteraf een hele goede keuze, want zo kon ik rustiger opstarten en dingen herhalen die waren weggezakt.

Ik kan het inmiddels allemaal prima bijbenen, ook de wiskunde. En ik word steeds enthousiaster over de opleiding, want we leren steeds meer onderdelen van de fabriek kennen. Ik kan het andere mbo’ers die meer willen leren dus zeker aanraden om door te studeren!’