Minoren

Minoren

Het vierde jaar van de opleiding mag je een half jaar studietijd zelf invullen door het kiezen van een minor of keuzeblok, waarbij je de mogelijkheid hebt om je te specialiseren in een bepaald onderwerp. Hoe je dit invult is aan jou. Je kunt ervoor kiezen je verder te verdiepen in een onderwerp door het volgen van een minor binnen het Instituut voor Business, Marketing and Finance. Maar ook een minor binnen een ander onderdeel van de Hanzehogeschool of een andere hogeschool in binnen- of buitenland is een optie.

De Johan Cruyff Academy biedt de volgende minoren aan:

'Waardecreatie in de sport van morgen'

 

 

 

Deze minor wordt door de Johan Cruyff Academy aangeboden aan haar studerende (top)sporters en studenten van hbo-opleidingen met een passie voor sport. Tijdens de minor duiken de deelnemers met behulp van de legacy van Johan Cruijff in de verschillende aspecten van de sportindustrie. Zij leren zichzelf op innovatieve en professionele wijze te ontwikkelen in deze dynamische sector, met als doel een waardecreator te worden in de sport van morgen. Kijk hier voor meer informatie.  

Binnen het Instituut voor Business, Marketing and Finance kun je kiezen uit de volgende minoren:

Honoursminor Da Vinci


Altijd al eens zelf een nieuw product of dienst willen maken, een complex probleem willen oplossen en je creatieve vaardigheden willen ontwikkelen? In de minor Da Vinci, ondernemend gedrag en conceptontwikkeling, werk je via de methode Design Thinking samen met studenten van verschillende opleidingen en hogescholen aan nieuwe producten en diensten. Je ontwikkelt ondernemend gedrag, creativiteit en een innovatieve houding.

Honoursminor Sales Talent & Innovatie Programma


Deze minor is voor studenten met een passie voor sales, die bereid zijn om hard te werken en die begrijpen dat reflectie het instrument is om beter te worden. In een intensief programma krijg je training in Salesvaardigheden, CRM en Inkoopmanagement. Ook is er aandacht voor het leidinggeven aan een salesteam.

Minor Business Class Ondernemerschap


Ben je een ondernemend persoon en benieuwd hoe het is om te ondernemen? Wil je aan de slag met de start van je eigen bedrijf? Kies dan voor de Business Class Ondernemerschap. Je begint de minor met een eigen bedrijfsidee en dit werk je zelf of samen met een medestudent uit tot een echt bedrijf.

Minor Consumentengedrag 3.0


Hoe maken consumenten keuzes en kun je die keuzes beïnvloeden? Voor organisaties is het van groot belang om een antwoord te krijgen op deze vragen én zo consumenten aan zich te binden. In deze minor leer je meer over consumentengedrag en hoe je klantinzichten kunt benutten in je toekomstige vakgebied.

Minor Financiële Criminaliteit


Financiële criminaliteit is een serieus risico voor financiële instellingen. Denk bijvoorbeeld aan praktijken als witwassen, belastingontduiking, financieren van terrorisme, corruptie, de risico's van crypto currency en het overtreden van internationale sancties. Een enorme uitdaging voor de financieel professional! Daarom biedt het Instituut voor Business, Marketing & Finance de minor Financiële Criminaliteit aan.

Minor International Sustainable Entrepreneurship (English taught)

In this minor we’ll give you the opportunity to work in/on a project to make a sustainable business plan. To accelerate learning in an international context we offer co-operation with students of our partners for this minor: Universities of Aruba, Russia and Uganda.  Besides making a business plan for a start-up, you will do research for companies that have outgrown the startup phase on topics related to innovation, sustainability and/or finance in an international environment.

Minor NIMA A Marketing PLUS


Waarom kiest de ene consument voor een Samsung en de ander voor een iPhone? Waarom zweert de ene klant bij Coca Cola en de andere bij Pepsi? Tijdens de minor NIMA A Marketing PLUS leer je de beginselen van het marketingproces te doorgronden.

Minor Online Marketing in de Praktijk


Hoe zorg je voor meer klanten op de website? Hoe verhoog je de conversie? En bovenal: hoe zorg je ervoor dat je het vertrouwen krijgt als online consultant, zodat de klant je adviezen opvolgt? In deze minor werk je onder begeleiding van ervaren coaches uit de praktijk aan je online marketingvaardigheden voor échte klanten.

Minor De Noorderlingen


De Noorderlingen is een TopProgramma Ondernemerschap voor ambitieuze en ondernemende studenten uit Noord-Nederland. Heb je tijdens je studie al een eigen bedrijf of een geweldig business-idee en wil je dit laten groeien tot een succes? Dan is De Noorderlingen iets voor jou! Je wordt gecoacht en geadviseerd door succesvolle ondernemers en experts uit de regio. De Noorderlingen laat je bedrijf groeien!

Minor Sustainable Development Goals


In this minor we will give you the opportunity to work on a project to make a sustainable business plan for a startup. You will do research for companies that have outgrown the startup phase on topics related to innovation, sustainability and/or finance in an international environment. To accelerate learning in an international context we offer co-operation with students of our partners for this minor: Universities of Aruba and Uganda.

Klik hier voor meer informatie en de meest gestelde vragen over minoren.